ÖFK utvecklar sin akademi och anställer två nya instruktörer

Lasse Landin

Till säsongen 2018 har två nya instruktörer rekryterats till akademin när akademin väljer att ta nästa steg. Dels kommer akademin starta upp en ny utvecklingsgrupp för spelare upp till 19 år, som kommer spela i en juniorserie, U-19, samt att det sker en mindre förändring i grupperna under och där nuvarande huvudinstruktör Robin Bramsered går delvis på pappaledighet.

Calle Vredin är en av de två nya huvudinstruktörerna och kommer inom akademin vara ansvarig för den näst äldsta gruppen, utvecklingsgrupp 4 (U4). Förutom att Calle kommer vara huvudansvarig kommer han även få en roll som utbildningsansvarig inom akademin tillsammans med akademiansvarig. Det kan vara att internt leda träffar med alla våra instruktörer för att vi ständigt ska utveckla vårt arbete ute på planen, men även jobba med större frågor för länets fotbollsutveckling, och om någon förening är intresserade av vårt arbete kommer Calle vara personen som är ansvarig.

Calle befinner sig just nu nere på Nya Zeeland där han kommer slutföra sitt uppdrag vid årsskiftet. Där jobbar han i en akademi som heter Olé Academy, och som har ett arbetssätt som är väldigt likt det vi i ÖFK arbetar efter. Tillsammans med hans utbildning och examen från Göteborgs Universitet, Sports Coaching samt Uefa A kommer Calles kunskap vara perfekt för fortsatta arbetet inom akademin att ständigt förbättra oss, där flera av hans specialkunskaper behövs.

Richard Aarseth är den andra huvudinstruktören som påbörjar sitt uppdrag hos oss från 2018. Richard kommer vara ansvarig och tränare för det U-19 lag vi startar upp i höst, och han kommer inte ha något annat större uppdrag inom akademin, utan allt fokus kommer vara på U19 gruppen.

Richard kommer senast från sitt uppdrag som tränare för Kramfors-Alliansen som just nu spelar för att avancera upp till division 2. Så fort säsongen tar slut kommer Richard sakta med säkert komma in i verksamheten för att ta över helt från 2018. Richard har även han kompetenser vi eftersökt för att ge våra spelare den utveckling att en dag nå sin dröm som allsvensk spelare eller bättre. Richard har UEFA A licens, är utbildad gymnasielärare i idrott och jobbar som lärare samt att han är ansvarig för ett fotbollsgymnasium. Richard har också den styrkan att ständigt eftersöka nya vägar att förbättra sig själv och har liksom hela övriga akademin valt att utbilda sig hos World Football Academy.

Intresset för U-19 har varit väldigt stort och många spelare har visat sitt intresse på olika sätt. Två spelare som tidigt hört sig för och nu bestämt sig att ingå i verksamheten nästa är Leo Bodin och Isak Walle’n. Leo är född -99 och Isak är född -00 och båda kommer från seniorspel där Leo spelet både division 2 och 3 i Sollefteå GIF, och Isak spelat flera säsonger i Myssjö/oviken i Jämtlandsfyran. Isak har också precis tagit sig tillbaka från ett långt skadeupphåll. Vi hälsar båda spelarna välkomna till akademin. När säsongen nu snart är slut kommer vi prata vidare med övriga spelare som visat intresse.

Mats Pettersson
Akademiansvarig

Title