ÖFK spelar i sorgeband på lördag

Patrick Sjöö

Östersunds FK kommer att spela i svarta sorgeband på lördag för att hedra minnet av förre kommunalrådet Jens Nilsson.

– Jens betydde väldigt mycket för mig personligen. Hans varma och alltid stöttande engagemang var fantastiskt. Jens råd var alltid pricksäkra och han var alltid munter och hade nära till skämt och skratt. Hans starka och karismatiska ledarskap efter regementsnedläggningarna borgade för en stark utbyggnad av Östersund och med detta också byggandet av Jämtkraft Arena. Utan Jens engagemang och tilltro hade inte Jämtkrafts arena funnits och ÖFK:s framgångar hade då inte varit möjliga, säger klubbens ordförande Daniel Kindberg.

Det var under tisdagen som det tragiska beskedet kom att Europaparlamentarikern och förre kommunalrådet Jens Nilsson avlidit.

Jens Nilsson var en stor ambassadör för Jämtland som alltid satte länet i första rummet. Jens Nilsson var också en drivande kraft bakom att Jämtkraft Arena kom till. Han blev kommunalråd i Östersund 1994 och ledde kommunen under 16 år innan AnnSofie Andersson tog över 2010.

Jens Nilsson blev en stor ÖFK-supporter och sågs ofta på våra hemmamatcher, men även på bortamatcher. Han berättade ofta att han bar den svart/röda halsduken med stolthet.

– Jag kommer aldrig att glömma Jens varma kram när vi möttes på Olympiastadion i Berlin. Jens var så stolt och glad för ÖFK:s framgångar. Jag är så glad att jag fick säga till Jens att han hade varit så viktig för ÖFK:s framgångar. Med politiker som Jens kan vi förändra världen. ÖFK:s tankar är med Ann-Marie och Kata i denna svåra stund, säger Daniel Kindberg.

För att hedra minnet spelar ÖFK med svarta sorgeband på lördag. Det kommer också att hållas en tyst minut.

Jens Nilsson blev 69 år och sörjs närmast av hustrun Ann-Marie Sandberg och dottern Kata.

Title