ÖFK samarbetar med Julhjälpen i Östersund 2017

Samuel Andersson

Inför julen är det inte alla familjer som har råd att ge sina barn de gåvor som önskas. För att barnens högtid ändå skall bli lyckobringande har ett antal individer i Östersund valt att agera. Julhjälpen i Östersund är en ideell organisation som vill bringa lycka till dessa barnfamiljer och inför denna jul har dem samarbetat med Östersunds FK i insamlandet av gåvor.

Jag tycker att samarbetet har fungerat jättebra och ÖFK har gett Julhjälpen mycket mer än vad som önskades, sa Linda Hellgren som är en av arrangörerna för Julhjälpen.

Familjerna ansöker om hjälp via organisationen där barnen får skriva sina önskningar som sedan sammanställs på en lista där frivilla privatpersoner och företag får försöka uppfylla dessa efter sin största förmåga. Östersunds Fotbollsklubb som nyligen kvalificerat sig för Europa Leagues slutspel tog sig tiden att samla ihop material för att många av barnen skall få något från klubben som julklapp. Linda tycker att engagemanget från klubben varit fantastiskt och fortsätter:

– Spelarna var även dem engagerade och ville träffa oss för att överlämna gåvorna. Trots att de ligger i hårdträning inför en stor match så vill de engagera sig i det arbete vi lägger ner för att barnens jul skall bli så bra som möjligt.

Under torsdagen kom Ronja Näppä Hansson, Tina Sivertsson och, tidigare benämnd, Linda Hellgren från Julhjälpen till Jämtkraft Arena. Där möttes dem av Douglas Bergvist samt Aly Keita som tog sig tid att träffa dessa fantastiska kvinnor bakom projektet och för att överlämna klubbens donation.

-Det är fint att se ett lag som växt så snabbt och kommit så långt ändå fortsätter att se sina medmänniskor i det lokala samhället. De visar verkligen att vi tillsammans är starka, säger Linda avslutningsvis.

 

För att donera till Julhjälpen i Östersund:

Swisha  073-8311251 märk med julhjälpen

Swedbank 8147-1 903 254 789-6 märk med julhjälpen

Title