ÖFK övertygade mot Trelleborg

Niclas Jarlås

Det var högsta tempo direkt när ÖFK sparkade igång 2018 års säsong. Sema hade show och två nyförvärv presenterade sig för Jämtkraft arena när ÖFK körde över Trelleborg med 3-0 i Svenska cupen.

ÖFK började med bollen och det dröjde länge innan man lånade ut den till gästerna. ÖFK pressade ner Trelleborg in i eget straffområde och stundtals stod det tio man i egen box. Trots det så lyckades Sema i nionde minuten att dribbla sig in i straffområdet och hittade med en passning tvärs över mål till Dino Islamovic som rullade in bollen i öppet mål mot sitt gamla lag.

– Vi började bra, första 25 minuterna skapade vi bra med chanser och kanske borde vi gjort ett andra mål redan då sa Potter efter matchen.

Även om Trelleborg lyfte upp sitt spel kortare stunder i första halvlek så blev det sällan farligt och det vände snabbt åt andra hållet när Östersund tog tillbaka bollen. Men mot slutet av första halvlek så var spelet avslaget från båda håll.

-Vi var nära att göra mål, vilket vi hade behövt göra för att ge liv i matchen sa Trelleborgs tränare Winqvist efter matchen.

Trelleborg spelar mycket bättre i andra halvleken och pressar tillbaka ÖFK ordentligt. Gästerna skapade flera farliga lägen och var bara centimeter från att kvittera.

-Vi vet att ÖFK har en högre nivå än oss, men det var en bra erfarenhet för oss så här tidigt i säsongen sa Winqvist

Men Potter berömde gästerna.

-Dom gav oss problem i försvaret och hade otur som inte gjorde mål.

Det var till slut ÖFK som ökade på sin ledning. Hopcutt spelar in till nyss inbytta nyförvärvet Tesfaldet Tekie som trycker upp bollen i nättaket. Potter var nöjd efter matchen att både Islamovic och Tekie gjorde skillnad.

Efter matchens andra mål kontrollerade ÖFK matchen och släppte inte till några fler farligheter. På extratid ökade Tom Pettersson på ledningen när han skarvade in Semas hörna mot den bortre stolpen.

-Utmanande att spela så tidigt i säsongen. Det andra målet dödade matchen lite och det tredje var smickrande för oss sa Potter.

Nu skiftar Potter och ÖFK fokus till på torsdag när Arsenal kommer på besök till vinterstaden Östersund.

Title