ÖFK möter Sundsvall på Strömsvallen i juni

Patrick Sjöö

Varje år lockar IFK Strömsund mycket folk till Dunderhalllen för att se SHL-laget Skellefteå AIK ställas mot slagkraftigt motstånd.

Nu följer man upp ishockeysuccén med toppmatch i fotboll!

21 juni finns Östersunds FK och GIF Sundsvall på plats för att mötas på Strömsvallen.

Det är strömsundsföretaget Engcon som hjälper IFK Strömsund att bjuda på ishockey av högsta klass inför SHL-starten varje år.

Men det senaste året väcktes också idén till en stor fotbollsmatch.

– Det var Bo Danielsson i klubben som tog kontakt med Engcons vd Krister Blomgren för att höra sig för om det. Engcon är ju sponsor till ÖFK så Danielsson ville se om det kanske fanns en chans att få hit laget. Nu har jag som ny ordförande i fotbollssektionen fått ta över och det känns väldigt roligt att kunna arrangera den här matchen. Den kommer att spelas på en väldigt fin naturgräsplan, säger Annica Nyholm.

Hur viktig är Engcon?

– Engcon är väldigt viktig för oss och hela föreningslivet i Strömsunds kommun. Nu ska vi tillsammans bjuda på en fotbollsfest i sommar och jag vill hälsa alla välkomna, säger Annica Nyholm som är ordförande i IFK Strömsunds fotbollssektion.

Den 21 juni är datumet då ÖFK kommer till Strömsund för att möta GIF Sundsvall.
Matchen spelas klockan 17.00 och på affischerna står det att det är en förmatch till division 4-matchen Strömsund–Stugun med avspark 19.00.
– Ja, vi skämtar lite om det i våra annonser. Hoppas att det inte gör något? säger Annica Nyholm och skrattar.
Pris för att se matchen är 130 kronor för vuxna, 50 kronor för ungdom 13-17 år samt gratis för barn 0-12 år. Biljetter finns att köpa på Sportringen i Strömsund.

Title