ÖFK mållöst i förlust mot Peking

Niclas Jarlås

ÖFK jagade en till seger för att kunna klättra i tabellen men IFK Norrköping bjöd inte på någonting. IFK dödade ÖFK med blixtrande omställningar och kliniska avslut och ÖFK har fortsatta problem.

Norrköping kom till Östersund som femma i Allsvenskan och låg tre poäng före ÖFK. Gästerna hade en tydlig matchplan. IFK låg tätt defensivt och när läget kom så gick man på väldigt snabba omställningar. Utdelningen kom nästan direkt.

– Det är en tuff bortamatch mot ett bra lag sa IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson efter matchen

Efter tio minuter kom Thorainsson springandes på vänsterkanten och spelade fram Sigurdsson som var klinisk när han placerade in bollen bakom Andersson i ÖFK målet.

– Vi började lite skakigt, dom fick kontra mycket och vi blev straffade sa Potter efter matchen

ÖFK var inte utan chanser men hade fortsatt svårt att utnyttja lägena man skapade. Fritzson, Islamovic och Ghoddos hade alla bra lägen att kvittera men i stället var det Norrköping som ökade på sin ledning.

Samma duo som gjorde det första målet låg också bakom det andra. Thorainsson lyfte in bollen till Sigurdsson som nickade in slutresultatet 2–0.

– Det här är vår bästa insats i år. Det var skönt för oss att studsa tillbaka efter en tuff match i förra omgången sa Gustafsson

ÖFK försökte att pressa på för att reducera. Sema nickade i ribban och inbytte Ahrin skapade några halvchanser men Norrköping höll nollan matchen ut.

– Vi går igenom en tuff period just nu, vi måste hålla ihop och arbeta oss igenom det sa Potter

ÖFK får ladda om inför nästa match borta mot AIK den 14e maj.

Title