ÖFK lånar Jordan Flores från Wigan

Redaktion

Jordan Flores är nästa spelare som ansluter till Östersunds FK.

Den 22-årige mittfältaren lånas ut från Wigan i engelska Championship.

Under torsdagsmorgonen skrev han på lånekontraktet som sträcker sig över resten av den här säsongen.

– Det känns kul att vara här. Jag såg förstås när laget mötte Arsenal och jag har sett deras senaste match. Jag tycker att de spelar en rolig teknisk fotboll som kommer att passa mig, säger Jordan Flores.

Flores är född och uppvuxen i Wigan och som 16-åring kom han in på Wigan Athletics fotbollsakademi. Han har gjort tre matcher på bänken för Wigan i Championships och över 30 matcher i League two som utlånad till Blackpool och Chesterfield.

– Det har varit bra för mig att ha varit utlånad så jag har kunnat få speltid, säger Flores.

Wigan, som spelar i engelska Championship, vill behålla Flores som man ser mycket utveckling i. Men man har bestämt att fortsätta låna ut honom den här säsongen. Valet föll på Östersunds FK.

– De vill att jag ska få mycket speltid och utvecklas av det. Här i Östersund hoppas jag kunna få det.

Han är en teknisk vänsterfotad mittfältare som helst håller till på vänsterkanten. Han kan också användas som wingback.

– Jag är mycket nöjd med det här lånet. Jag fick rekommendationer om honom från England och jag är säker på att han passar in här. Det är en flexibel spelare som går att använda på flera positioner. Det ska verkligen bli spännande att få in honom i laget, säger tränaren Ian Burchnall.

Går han direkt in i startelvan?

– Han behöver nog acklimatisera sig några dagar och han gör sin första träning idag. Man ska nog inte räkna in honom till nästa match.

Title