ÖFK körde över Kalmar och säkrade gruppsegern

Niclas Jarlås

1700 personer hade tagit sig till Jämtkraft i vinterkylan och publiken fick se ÖFK köra över Kalmar i gruppfinalen i Svenska Cupen. Hemmalaget lät aldrig Kalmar komma till farliga lägen och satte själva tre mål.

ÖFK tog tag i bollen direkt men det var en trevande start där inget av lagen skapade speciellt mycket. Sema och Ghoddos var som vanligt kreativa men det skulle dröja tills Hopcutt blev fälld i straffområdet innan första målet kom.

Nouri var tillbaka som straffskytt och då kom målet, 1–0 till ÖFK efter 25 minuter. Efter målet fortsatte ÖFK att pressa för att utöka ledningen.

Det dröjde bara 3 minuter innan även Sema och Ghoddos fick utdelning. Sema dribblade sig fram som vanligt och hittade Ghoddos inne i straffområdet. Ett snyggt framspel och ett kliniskt avslut och ÖFK ledde med 2–0.

I andra halvlek spelade Kalmar upp sig men fick ingen utdelning. ÖFK var lite ofokuserade men kunde ändå fastställa slutresultatet i 77:e matchminuten. Dennis vann sin duell på mittfältet och frispelade nyss inbytte Dino Islamovic som säkert rullade bollen under Kalmarmålvakten. ÖFK vann med 3–0 och säkrade därmed gruppsegern.

ÖFK har imponerat i gruppspelet och vinner alltså alla sina matcher utan att släppa in ett enda mål. Nu väntar kvartsfinal och motståndet lottas fram imorgon.

Title