ÖFK inför cupmatchen: – Vi kan ladda om, det är vårt uppdrag!

Niclas Lidström

Från Emirates Stadium och London och möte med Arsenal i torsdags kväll till Kopparvallen och möte med Åtvidaberg i Svenska Cupen i kväll.

Det alla undrar, orkar ÖFK ladda om?

–   Ja, det gör vi. Det är vårt uppdrag, säger Björn Hamberg, assisterande tränare i ÖFK.

Ikväll spelar ÖFK sin andra match i gruppspelet i Svenska Cupen på bortaplan mot Åtvidaberg på Kopparvallen. För att ÖFK ska kunna gå vidare till kvartsfinal krävs det en seger borta mot Åtvidaberg och sedan ett bra resultat hemma mot Kalmar kommande helg. Eftersom Kalmar vann över Trelleborg med 2-1 i går kväll är det väldigt viktigt att ÖFK vinner mot division I-laget Åtvidaberg.

Men efter två tuffa matcher mot Arsenal med urladdningen i torsdags kväll undrar många om ÖFK orkar att ladda om.

-Vi har haft likadana matcher ifjol efter exempelvis cupfinalen mot Norrköping där vi snabbt fick ladda om. Det ska inte vara några problem. Vi har haft en fantastisk resa och bra resultat även om vi åkte ur Europa League. I och med att vi vinner mot Arsenal och alla vet att ska vi uppleva det här igen gäller det att vinna Svenska Cupen, förklarar Björn Hamberg.

ÖFK tränade igår i ÖP-hallen innan avresan till Stockholm för vidare transport med buss till Linköping där laget sov i natt.

Fyra av ÖFK-spelarna som spelade från start i torsdags på Emirates mot Arsenal är inte med på resan till Åtvidaberg utan stannade hemma. Dessa är Brwa Nouri, Sotiros Papagiannopoulos, Dennis Widgren och Hosam Aiesh. Dessutom har Johan Bertilsson fortsatta problem och stannade hemma. Anledningen till att dessa fyra spelare (plus Bertilsson) är hemma är helt enkelt att de är slitna efter Arsenalmatchen och behöver vila och rehab.

-Vi vill inte gambla med spelarnas status. De är inte redo att spela match igen, förklarar Björn.

Nu står alltså Åtvidabergs FF för motståndet, ett lag som åkte ur Superettan förra säsongen och spelar numera i division I.

-De har haft några tuffa år men gör nu en tydlig omstart med många unga spelare. De gör en stabil bortamatch och klarar 0-0 mot Kalmar i första omgången. De är nog taggade och vill visa vad de går för, menar Björn som samtidigt konstaterar att det gäller att ha rätt inställning för ÖFK och vinna matcherna.

-Vi försöker alltid vinna oavsett vilket motstånd vi möter eller vart vi spelar. Så har vi jobbat under en lång tid och alla är redo inför den här matchen, avslutar Björn.

Matchen börjar 19.00 och matchen sänds på Cmore Fotboll med start 18.55.

Title