ÖFK har chans att få Svenska Dagbladets Bragdguld

Niclas Lidström

På tisdag 5 december delas Svenska Dagbladets Bragdguld ut till årets främsta svenska idrottsbragd. Vi har träffat Anders Lindblad, juryns sekreterare som bekräftar att ÖFK kommer att diskuteras som tänkbar kandidat.

– Ja, jag utgår från att ÖFK kommer att diskuteras.

Vad är en idrottsbragd? Ja, det är inte lätt att definiera. Men ändå är Svenska Dagbladets Bragdguld ett av de största prisen som en idrottare i Sverige kan få. Bragdguldet delas ut efter att en jury på 14 personer, från olika idrotter, diskuterar och kommer fram till vem eller vilka som har gjort den största idrottsbragden i Sverige.

Förra året gick priset till golfaren Henrik Stensson som förutom ett OS-silver också vann British Open i golf under 2016. Men det är inte bara enskilda idrottare som kan vinna priset, också lag kan vinna Bragdguldet.

– 1994 fick herrlandslaget i fotboll priset för sitt VM-brons i USA. Malmö FF fick priset 1979. Det som ÖFK har gjort är fantastiskt. Men frågan är om det kommer att räcka för att vinna Bragdguldet, funderar Anders Lindblad.

Sarah Sjöström, Tove Alexandersson, Peder Fredricson eller herrlandslaget i fotboll är kanske ÖFK:s hetaste konkurrenter till Bragdguldet.

– Jag har aldrig varit med om att det har varit så här ovisst tidigare, säger Anders Lindblad.

På tisdag 5 december klockan 13.00 vet vi vem som får Bragdguldet. Kanske blir det ÖFK?

Title