ÖFK gör nytt försök att ta sig till lägret

Niclas Lidström

Östersunds FK fick stanna i Sundsvall i natt då deras plan inte kunde lyfta under gårdagskvällen.

Nu hoppas man kunna påbörja resan till träningslägret i Marbella idag.

Det var en tung dag för ÖFK i går. Först förlust mot GIF Sundsvall och sedan sittande i ett plan på Midlanda flygplats i fyra timmar.

Piloten meddelade, efter två försök att åka ut till startbanan, att ställa in flygningen.

Vid 22-tiden tömdes planet på alla väskor.

– Problemet då var att vi stod på flygplatsen utan att kunna ta oss därifrån. Någon fick tag på busschauffören som körde sträckan Härnösand-Sundsvall och han var så bussig att han åkte in till flygplatsen och hämtade oss trots att han hade andra passagerare i bussen som då blev sena. Nu har vi bott på hotell i Sundsvall i natt och hoppas komma iväg idag, säger ÖFK:s medieansvarige Patrick Sjöö.

Vad var förklaringen till det inställda flyget?

– Vad den egentliga förklaringen var vet jag inte om vi får reda på. Först avisades planet och då började det toksnöa så man var tvungen att göra om det igen senare. Sedan stod vi så länge med värme i planet att man till slut behövde tanka igen. När vi åkte ut till startbanan tyckte tydligen piloten att den var dåligt rengjord. Det var nog ingen som förstod vad problemet var. Under kvällen så lyfte det och landade plan från andra bolag.

Första beskedet från flybolaget var att planet skulle lyfta 10.15 under torsdagsförmiddagen. Tiden är nu ändrad till 12.30.

Hur har grabbarna tagit väntan?

– På bästa sätt. De inser ju själva att de inte kan råda över situationen. Humöret är på topp hos alla. Men givetvis är det ingen optimal uppladdning inför matchen mot Lokomotiv Moskva på lördag.

 

Title