ÖFK arrangerar ny ungdoms cup Northern Elite Trophy

Lasse Landin

I helgen anordnades Northen Elite Trophy på Jämtkraft Arena med P-16/ P17 lag mestadels från Norrland. 2017 genomförs turneringen på prov för att vara i full drift 2018 med 12 lag i varje klass. Turneringen. Turneringen har för avsikt att finnas varje år framöver och bli ett trevligt inslag i norra nordens fotbollsmiljö. Helgens turnering anordnades av ÖFKs akademi i samarbete med Skellefteå FF.

Huvudansvarig i ÖFKs akademi är Mats Pettersson:
Det är långa avstånd i norra Norden vilket gör att våra spelare ofta får möta samma lag hela tiden. Den här turneringen gör att vi får en chans att möta lag som vi annars kanske aldrig stöter på. Vilket är utvecklande både för oss som förening men fram för allt för våra unga spelare, säger Mats och fortsätter.
Det här är första året vi kör den här turneringen. Vi ser det som ett provår där vi tillsammans lär oss hur det är att driva en turnering På sikt kan det här bli riktigt stort. Vi var 10 lag på plats här i Östersund. Killar som spelar i P16 och P17 lag. Målsättningen är att det ska bli 24 lag nästa år. Dessutom siktar vi på att vi även ska ha en klass för tjejer. Lagen ska komma från norra Norden d.v.s. även norra Norge och Finland.

Mer om turneringen kan du läsa här:

http://northernelitetrophy.se/

http://tipselit.qbgr3fsv6j.eu-central-1.elasticbeanstalk.com/arrangoren-nojd-med-starten-av-northern-elite-trophy/

https://www.svenskalag.se/ofkakademi

Title