Nyförvärv från andra sidan atlanten

Östersunds IK

Östersund IK kan ikväll presentera ett nyförvärv.

Det är den 22-årige forwarden Hudson Michaelis ansluter till laget och är spelklar redan till morgondagens möte med Tegs SK. Hudson skulle egentligen spela med Brunflo IK denna säsong men efter en imponerande insats i grannklubben förra helgen så fick han chansen att träna med ÖIK under veckan och har gjort det så pass bra att klubben nu väljer att kontraktera honom. Hudson spelade den gångna säsongen för Ayr Centennials i den kanadensiska juniorligan PJCHL där han på 38 matcher stod för 74 poäng.

Sportchefen Mikael Eriksson säger följande om nyförvärvet:
– Hudson är en teknisk och spelsmart forward med ett bra skott. Han kommer säkerligen behöva tid för att komma in i det hela men vi ser stor potential i honom och ska bli intressant att följa.
Sportchefen fortsätter:
– Vi får också tacka Kalle och Gary i Brunflo som tyckte att vi skulle ta och kolla närmare på honom. Det är bra att vi får ett väl fungerande samarbete mellan klubbarna.

Så här säger Hudson om sin övergång:
– Jag är exalterad att få chansen in Östersund och få spela på en ännu högre nivå. Det är en bra möjlighet för mig att få fortsätta utvecklas som hockeyspelare och jag är glad att få göra det i ÖIK. Jag gillar verkligen staden och allting omkring och trivs redan väldigt bra här!

Title