Ny spelare klar för Jämtland Basket – amerikan från Wetterbygden

Jonas Solberger

Jämtland Basket och Wetterbygden Stars byter spelare med varandra. Förra veckan blev Adam Rönnqvist klar för Wetterbygden – nu ansluter Christopher ”CJ” Dunston till Jämtland.

– CJ är en spelare som kommer vara extremt nyttig oavsett vem han spelar för, säger Torbjörn Gehrke, Jämtlands coach, till jamtlandbasket.se.

Jämtland Basket börjar få klart med spelare inför säsongen 2019/20. När succésäsongen 18/19, som slutade med klubbens första avancemang till semifinal, var slut var det bara lagkaptenen RT Guinn som hade kontrakt över nästa säsong – men nu har klubben gjort klart med fjärde spelaren i truppen.

Efter RT Guinn, Max Tandberg Wall och Gustav Hansson är nu CJ Dunston, 198 cm lång amerikan, senast från Wetterbygden, klar för Jämtland. CJ Dunston spelade förra säsongen i Wetterbygden, där han snittade 12,1 poäng, 5,8 returer och 1,7 assist per match. 25-åringen har även spelat i den spanska fjärdeligan, men gläds åt att komma tillbaka till Sverige för en ny säsong.

– Jag vill komma tillbaka till Sverige eftersom det är den mest professionella ligan jag har spelat i och fansen är fantastiska. Svenskarna har varit väldigt fina mot mig de senaste nio månaderna. Jag gillade den svenska livsstilen, hoppades få komma tillbaka och är tacksam att jag får det, säger CJ Dunston till jamtlandbasket.se.

Torbjörn Gehrke är väldigt nöjd med att ha knutit CJ Dunston till sitt lag. 25-åringen spås bli en ny publikfavorit i Jämtland.

– I de fyra matcherna vi mötte Wetterbygden gick vi segrande ur tre av dem. I den vi förlorade var CJ helt makalös. Han var överallt både i anfall och försvar och det retade gallfeber på mig när jag på video efter machen såg att han jobbade hårdare spelarna i mitt eget lag. Värt att nämna är också att jag fick flera sms ifrån Wetterbygden som gratulerade Jämtland till en mycket bra värvning av spelare och en fantastisk person. Det känns tryggt och var en uppskattad gest av Wetterbygden!

Title