Ny målvakt har skrivit på för ÖFK

Patrick Sjöö

Målvakten Emil Hedvall avslutade karriären i december 2016.

Nu har skrivit kontrakt med Östersunds FK.

– Det var nog inte så många som hade väntat sig det, säger Emil Hedvall och skrattar.

Emil Hedvall inledde sin karriär i Leksands IF och sedan har det blivit spel i Brage, Forrsa, Gagnef, Gestrike-Hammarby, Söderhamn innan han tog steget till Gefle IF 2009.  Första matchen i allsvenskan för Gefle blev det i första omgången 2013.

Då hade han rekordet med flest Allsvenska matcher på bänken utan att bli inbytt. 119 raka matcher fick han se från bänkposition.

– Det är klart att det var påfrestande då man lägger ner lika mycket tid som alla andra och varje vecka få bakslag att inte få vara med i startelvan. Men vi hade ett så bra gäng och fantastisk sammanhållning så det vägde upp bakslagen, säger Hedvall.
2014 tog han sedan över som förstemålvakt och spelade 26 matcher den säsongen.

– Jag hade fina år i Gefle och det största minnet än nog från Europa League 2013. Vi mötte Anarthosis Famagusta från Cypern som hade meriter från Champions League. Vi förlorade borta med 3–0 och fick sedan möta dem på Norrporten i returen för att vår arena inte var godkänd för Europaspel. Vi vann med 4–0 och det är något jag alltid kommer att bära med mig, säger Hedvall.

Den nu 34-årige Emil Hedvall avslutade karriären efter förra säsongen och har den här säsongen spelat och tränat med division 4-laget Stugsund.

– Men det har bara blivit några matcher i en cup och inga seriematcher. Dessutom har jag haft målvaktsträning i Söderhamns FF.

I fredags fick han ett oväntat samtal.

– Ja, de ringde från Östersunds FK för att höra sig för. Jag kom upp till Sundsvall och såg matchen och stannade sedan för att träna lite efter matchen. Det var väl någon form av test. Sedan har det gått undan, säger Hedvall och skrattar.

Att det blir några allsvenska- eller Europa League-matcher räknar han dock inte med.

– Meningen är väl att jag ska vara någon sorts back up om det blir skador. Jag kommer att träna här på hemmaplan och just nu är jag förstås inte i någon superform. Men det är klart att det är smickrande att få den här frågan. Det är ju en jättespännande klubb som gjort en fantastisk resa och resan verkar bara fortsätta, säger Emil Hedvall.

Kontraktet gäller säsongen ut.

 

 

Title