Mensiro har bestämt sig om framtiden

Patrick Sjöö

Här kommer en nyhet som får alla ÖFK-fans att jubla.

Sam Mensiro nobbar Nordsjälland och skriver nytt kontrakt med ÖFK.

– Det känns som att beslutet är helt rätt, säger Sam Mensiro.

2011 var han med och tog upp Östersunds FK från division 2 till division 1. Sedan har framgångarna bara fortsatt för försvarsklippan Sam Mensiro.

Om vi nu bortser från de två säsongerna i Örebro SK 2014 och 2015. I Örebro blev det lite speltid och Mensiro fick mest tillbringa tid på bänken. Även privat var det en jobbig tid. Han gick igenom en uppslitande skilsmässa och drabbades av bröstsmärtor under en match och var tvungen att transporteras till sjukhus. Det var dock inga fel utan den stressade kroppen sa helt enkelt ifrån.
– Vi pratar inte om Örebro. Nu i efterhand var det en miss att gå dit och det var verkligen ingen tid som jag vill tänka på. Allt som hände där har jag lagt bakom mig och nu blickar jag bara framåt, säger Sam Mensiro.

Inför den allsvenska säsongen 2016 tog han beslutet att återvända till Östersunds FK.

– Jag var så glad att Graham ville ha tillbaka mig och jag gillar verkligen att vara här. Den här klubben är ju också väldigt speciell för mig. Det var min första klubb som professionell spelare och jag var med och vann division 2. Nu spelar vi Europa League-kval så det är en mäktig resa. Men jag tror att vi kan skriva ännu mer historia. Visst blir det tufft att slå ut PAOK och gå till gruppspel, men det här laget slutar aldrig att överraska, säger Mensiro och skrattar.

Efter matchen mot Galatasaray kunde Sam Mensiro inte berätta om framtiden. Mycket talade då för att han skulle lämna Östersunds FK för Nordsjälland.

– Jag kan ju berätta nu att det var väldigt nära att jag skulle flytta. Men efter att ha funderat och även lyssnat på min flickvän Erikas åsikter så har jag nu valt att spela vidare i Östersund. Efter att jag tog beslutet så känns det helt rätt. Jag har skrivit på för ytterligare tre år i klubben. Det är ett väldigt långt kontrakt, men det är enkelt att skriva på för så många år när man trivs.

Efter matchen i Istanbul, där du var osäker på framtiden, var det många fans som skrev och krävde att du skulle stanna. Har du förstått hur populär du är i Östersund?

– Haha. Ja, det finns dom som uppskattar det jag har gjort. Jag fick massor med meddelanden efter mitt uttalande om att jag kanske skulle flytta. Hoppas att några är glada att jag stannar. En som verkligen är det är i alla fall jag!

Graham Potter känner sig nöjd med Sam Mensiros beslut att stanna i klubben.

– Han är en av våra nyckelspelare som har varit här länge och är införstådd i hur vi jobbar. Det känns riktigt bra att han stannar då han är oerhört viktig för lagbygget. Han är också en fantastisk kille utanför fotbollsplanen som betyder mycket för gruppen, säger Graham Potter.

 

 

Title