Medborgarförslag: ”Bygg en Potter-staty”

Patrick Sjöö

I dag kom den in ett medborgarförslag till Östersunds kommun.

Önskemålet är att det ska byggas en staty föreställande Östersunds FK:s tränare Graham Potter!

Det är 28-årige Kim Sunding från Östersund som lämnat in förslaget. Kim är fotbollsfrälst och missar inte gärna en match med ÖFK.

– Jag och sambon går på alla matcher vi kan. Det här med en staty har jag tyckt att han var värd ända sedan han tog upp ÖFK i Allsvenskan. Efter segern mot Galatasaray såg jag på sociala medier att folk skrev att han borde bli staty. Eftersom jag inte ser ut att vara ensam om min åsikt så skickade jag in ett medborgarförslag till kommunen, säger Kim Sunding

Men varför en staty?

– Graham är mannen som står för den största bedriften i Jämtländsk fotboll. Något som mest troligt aldrig kommer hända i jämtländsk fotboll igen. Varför inte passa på att hylla han nu när han ändå bor här och lever istället för sen när allt det här har passerat? Så känner jag, säger Kim Sunding.

 

Här är medborgarförslaget som nu Östersunds kommun ska granska:

En staty tillägnad Graham Potter (tränare Östersunds FK)

Sammanfattning

Östersunds FK har gått från ett lag som kämpat i dom lägre serierna i många år till att ha blivit ett lag som snart hela världen känner till.
Jag anser att det är dags att hylla den personen som ligger bakom lagets framgång nämligen den långvarige tränaren Graham Potter. Detta med en staty på lämplig plats i Östersund.

Beskrivning

Östersunds tränare Graham Potter är värd en staty!
Denna staty är lämpligast att bygga nu innan han försvinner iväg till ett annat uppdrag.

Östersunds FK har gått från ett lag som kämpat i dom lägre serierna i många år till att ha blivit ett lag som snart hela världen känner till.
Detta har placerat lilla Östersund på ett unikt sätt hos mängder av människor som följer sporten fotboll.

Jag anser att det är dags att hylla den personen som ligger bakom lagets unika framgång. Denna person är den långvarige tränaren Graham Potter.
Graham har valt att stanna kvar i lilla Östersund trots att han inte är ifrån staden och att hans familj mest troligt velat annat många gånger.
Graham är anledningen till varför laget som är ett hopkok av mängder av nationaliteter och bakgrunder presterat så bra tillsammans. Dessutom anledningen till att dem blivit ett lag som kämpar för varandra. Detta trots att många av spelarna haft stora problem att acklimatisera sig till sina tidigare klubbar.

Jag anser att med en staty på lämplig plats i Östersund som t.ex asfaltsplanen framför Jämtkraft Arena vore bäst nu och inte senare i historien. Då får man chansen att hylla han när han fortfarande är på plats och dessutom är det högaktuellt då ÖFK fortfarande är ett lag som spelar fotboll i absoluta toppklass.

Det som händer nu på Jämtkraft Arena kan komma att bli det största som någonsin presterats av ett lag från Jämtland. Och det är helt klart värt att hyllas med en staty.

HÄR kan du skriva under medborgarförslaget!

Title