Potter: – Inte så bra som vi vill vara

Niclas Jarlås

Det spelas en viktig match mellan tabellfyran Häcken och tabellsexan ÖFK i jakten på Europaplatserna.

Matchen började lite försiktigt, båda lagen spelade runt bollen men kom inte till några farliga lägen.

Det dröjde till den femtonde matchminuten innan ÖFK skapade matchens första målchans. Anfallet avslutades med ett skottförsök av Edwards men bollen styrdes ut till hörna. Hörnan var Hopcutt nära att trycka in. Efter de målchanserna steg matchtempot och det blev en underhållande första halvlek.

ÖFK förde spelet ungefär halva första halvleken men Häcken kämpade sig in i matchen och var en ribbträff ifrån att gå till paus med ledning. Det var Ranegie som var nära att näta efter en hörna.

– Östersund började bäst, men vi äter oss in i matchen och skapar målchanser, säger Häckens tränare Mikael Stahre efter matchen.

Häcken kom ut till andra halvlek och satte en rejäl press på Östersund. ÖFK blev tillbakapressade och hade svårt att ta sig framåt på planen. Desto längre halvleken gick ju lugnare blev pressen och ÖFK kom mer in i matchen.

– Det är en jämn match. Dom pressar oss och vi försöker passa oss igenom säger Graham Potter efter matchen.

Halvleken var jämn och båda lagen försökte att få till ett ledningsmål men de riktigt farliga målchanserna uteblev.

Det var egentligen bara en chans som var nära att resultera i mål och den kom först på tilläggstid för Häcken. De fick till en rejäl press och sköt mycket men det var ett skott som tvingade Keita till en riktigt fin räddning när han slängde sig och kunde slå undan bollen. Keita fick också beröm av Stahre.

– Keita hade en riktigt bra match. Den räddningen han gör på slutet var riktigt bra.

En jämn match i toppen av tabellen som trots en del lägen, framförallt i första halvlek, slutade mållöst. Båda lagen fick med sig en poäng och det var något som båda tränarna var rätt nöjda med.

– Vi var inte så bra som vi ville vara i andra och när man inte är som bäst är det viktigt att inte förlora avslutar Potter.

Title