Målkalas när ÖIK slog Brunflo

Redaktion

ÖIK hade inga problem att vinna träningsderbyt mot Brunflo.

Det blev en riktig målfest som slutade 8–3 (2–0, 4–2, 2–2)

– Jag är väldigt nöjd med 25 minuter. Då bjöd vi på bra anfallsspel och gjorde några riktigt snygga mål, sa ÖIK-tränaren Kjell-Åke Andersson.

ÖIK ska givetvis vara huvudet högre än Brunflo. Det skiljer en division mellan lagen och dessutom har ÖIK varit på is längre den här säsongen och har också hunnit med två träningsmatcher. Dock är frånvarolistan rätt lång när det gäller ÖIK.

– Ja, vi hade åtta J20-spelare med idag. De gjorde det riktigt bra. Att matchen blev som den blev har inget att göra med hur många vi hade borta. Det var ju 6–1 inför sista perioden och även om båda lagen försökte så kändes det lite som att matchen bara spelades av, sa Kjell-Åke Andersson som tyckte att insatsen var godkänd.

– Jag skulle vilja säga att det var en rätt okej fredagskväll även om jag inte är nöjd med vår start på matchen. Men det blev bättre och det fanns mönster i vårt spel som var roligt att se. Sista fem minuterna i första perioden och första kvarten i andra perioden är jag allvar mest nöjd med ikväll.

Det blev en match som var avgjord tidigt i den andra perioden och någon glöd fick vi aldrig känna på. Det såg ut som det var förbjudet att tacklas denna fredagskväll i Östersund Arena.

Då Edvin Mann fick pricka in Brunflos första mål i power play i slutet av andra perioden gav det laget energi till de sista 20 minuterna.

– Ja, vi hade tufft i andra perioden och det betydde mycket att vi kunde göra mål i power play. Jag tycker att vi avslutade perioden bra sedan, sa Brunflotränaren Jens Östlund.

– Jag är överlag ganska nöjd med vår insats. Första matchen brukar vara lite fladdrig, men när vi vågar spela så gör vi det bra. Det märktes att vi hade stor respekt för dem och då fick de stora ytor. Det är viktigt att gå med fyra linor mot så tufft motstånd. Men då Casper Lundqvist fick kliva av efter att ha fått en puck i ansiktet i första perioden så var vi tvungna att laborera om lite. Det var man inte beredd på, sa Östlund.

Det Brunflo får ta med sig är att man lyckades spela 2–2 i tredje perioden mot ett så starkt motstånd.

För ÖIK väntar Borlänge på bortaplan i nästa träningsmatch. Sedan spelar laget i Strömsund mot Hudiksvall på tisdag kväll.

Brunflo åkte till Trondheim under lördagen för att möta Nidaros. Det blev förlust med 3-5.

ÖIK–Brunflo 8–3 (2–0, 4–1, 2–2)

Första perioden: 1–0 (12.53) Oskar Klockerud (Johan Skiöld), 2–0 (14.33) Anton Fält (Kristoffer Jonsson).

Andra perioden: 3–0 (2.39) Emil Fahlander (Johan Skiöld, Linus Wernersson-Libäck), 4–0 (4.52) Daniel Magnusson (Emil Fahlander, Jesper Soloman Frisell), 5–0 (9.47) Emil Pettersson (Jesper Solomon Fisell, Jonathan Queckfeldt), 6–0 (12.51) Elias Bjuhr (Kristoffer Jonsson, Daniel Magnusson), 6–1 /17.10) Edvin Mann (Anton Klint, Samuel Sjöö).

Tredje perioden: 6–2 (10.34) Edvin Mann, 7–2 (11.14) Linus Wernersson-Libäck (Johan Skiöld, Jonathan Queckfeldt), 8–2 (11.45) Anton Fält (Kristoffer Jonsson), 8–3 (19.48) Emil Broström (Jakon Skoglund Lyrén).

Utvisningar; ÖIK: 1×2

Brunflo: 3×2

Domare: Alexander Skopac.

Title