Lannem Silje slutar att tävla

Stream Ify

Hon vann Kallblodsderbyt på Östersundstravet i överlägsen stil 2014.

Totalt har hon tjänat 6,6 miljoner kronor. Men nu är den sanslösa karriären över.

– Hon vill inte mer, säger tränaren Ola Skrugstad.

När Lannem Silje vann Kallblodsderbyt på Östersundstravet var det hennes 21:a raka seger och hon var helt överlägset när hon besegrade killarna.
Stjärnhästens karriär har varit som en saga och hon är en av Norges mest populära hästar genom tiderna.
”Super-Silje”, som hon kallas, tog 46 segrar, fyra andraplatser och en tredjeplats på 51 starter.
Hon noterade den otroliga tiden 1.18,8 som sitt rekord som sattes i Elitkampen på Solvalla 2015. Det är den snabbaste tiden ett kallblodssto har sprungit. Totalt sprang hon in över 6,6 miljoner kronor.
Ett unikt facit för det här fantomstoet som nu avslutar sin fantastiska karriär. Det bestämdes efter ett snabbjobb i norska Biri under fredagen där den ordinarie kusken Tor Wollebaek körde det åttaåriga stoet.
– Lannem Silje gav besked om att hon inte ville mer. Hon var inte villig att springa och då ska vi inte tvinga henne till det, säger Tor Wollebaek till tgn.no.
– Jag har märkt av tendenserna över tid, men har hoppats att de skulle försvinna. Tyvärr blev det inte så. Hon har gjort allt och lite till. Nu väntar avel de närmaste åren, säger Ola Skrugstad.
Lannem Silje är uppfödd, ägd och tränad av amatören Ola Skrugstad. Nu väntar en framtid som fölsto och hon har redan verkat i aveln under ett tidigare skadeuppehåll då hon blev mamma till Lannem Stina under 2017.

HÄR kan du se filmen som ÖP gjorde om Lannem Silje någon vecka innan Kallblodsderbyt i Östersund.

/Mikael Wikner, Kanal 75

Title