Kpozo: – Jag har väntat på att få chansen

Patrick Sjöö

Han kämpar och sliter på varenda träning. Men han får knappt någon speltid.

Mot Kalmar kom han in med tre ordinarie minuter kvar och visade vägen mot seger.

– Jag fick chansen och jag tycker att jag tog den, säger Parick Kpozo och skrattar.

Östersunds FK var på väg mot en av de sämre insatserna på Jämtkraft i år. Kalmar bjöd på starkt motstånd och utan storspelande Keita i målet så kunde Kalmar gått ifrån i målprotokollet i första halvlek.

När Hosam Aiesh kom in med sin fart i andra halvlek så var det som en vitamininjektion för laget. Det blev inte sämre med Saman Ghoddos och Patrick Kpozos sena inhopp.

Det såg ändå ut att sluta med en ÖFK-pinne och en mållös historia.

Men under några magiska minuter exploderade Jämtkraft Arena.

Tack vare de tre inhopparna!

Hosam Aiesh hittade Patrick Kpozo med en fin passning på vänsterkanten. Kpozo i sin tur passade in till Saman Ghoddos som prickade in 1-0.

Bara minuter senare gav Saman Ghoddos igen då han passade fram Patrick Kpozo som nickade in 2–0 och tre röd/svarta poäng var säkrade.

– Det känns så fantastiskt just nu att ha fått göra sitt första allsvenska mål!

Att han knappt fått spela matcher har han varken varit sur, arg eller ledsen över.

– Nej, jag har hela tiden gett allt på träning. Jag går inte omkring och surar. Jag har vetat att min chans kommer en dag. I dag fick jag chansen några minuter och jag tror alla såg hur motiverad jag var då jag kom in. Det gick ju rätt bra också så man får väl ändå säga att jag tog chansen, säger Patrick Kpozo och skrattar.

Hur ska du fira ditt första allsvenska mål?

– Jag ska gå ner på stan med några av spelarna och äta. Jag hoppas att vi går till ett ställe som har sushi. Jag tycker att sushi passar bra när man ska fira sitt första mål.

Foto: David Lidström/Ombrello

Title