Klüft: – Jag har pratat med Östersunds IK

Patrick Sjöö

Inför förra säsongen ville Östersunds IK ha Patrik Klüft som ny huvudtränare för division 1-laget.

Han står fortfarande högt på önskelistan inför kommande vinter.

– Det stämmer att jag har pratat med Östersunds IK, säger Patrik Klüft.

 

När Osdsport.se får tag i Patrik Klüft å befinner han sig med familjen i stugan i Järvsö. Vad som händer kommande ishockeysäsong vet han ännu inte.

– Jag har väl en del saker på gång, men det är inte så mycket att prata om nu, säger Klüft.

Vi den här tiden förra året tackade han nej till jobbet som huvudtränare i Östersunds IK i hockeyettan. Nu har klubben gjort ett nytt försök.

– Vi har pratat om olika saker som jag skulle kunna bidra med. Vi ska försöka hitta ett sätta att hjälpas åt, säger Klüft.

Finns det någon chans att du blir ny huvudtränare i ÖIK?

– Inte som det ser ut just nu. Jag har inte hört av dem på ett tag heller så vi får se vad som händer.

Förre landslagsmannen i stavhopp, med EM-brons från 2003 på meritlistan, sadlade om till hockeytränare efter karriären. Han har bland annat coachat Kallinge/Ronneby, Vita Hästen, Piteå, Djurgården J20 samt varit assisterande tränare i allsvenska AIK.

Sportchefen i Östersunds IK, Mikael Eriksson, medger att det nu är fullt fokus att hitta en kompetent tränare inför säsongen. Förra året dröjde det till 9 juli innan man gjorde klart med Lars Molin.

– Förhoppningen är att det ska lösa sig snabbare. Men det är ett stort pussel som ska byggas. Parallellt med att hitta tränare till A-laget så ska vi också bygga en spelartrupp och se till att övriga lag i föreningen också har bra ledare, säger Eriksson.

Tillsammans med Kjell-Åke Andersson har Micke Eriksson träffat Patrik Klüft i Järvsö för att prata framtid.

– Han har ett projekt på gång och förhoppningsvis kan vi göra saker tillsammans. Men med tanke på hans familjesituation är det svårt att få hit honom som tränare, säger Eriksson.

 

Title