Sema målskytt: – Skönt att vinna här i Norrköping

Niclas Lidström

Trötta och slitna? Eller spelsugna och pigga ben?

Det blev det senare.

ÖFK gjorde en riktigt bra och stark insats borta mot IFK Norrköping och vinner med 2-0.

Med matcher söndag och torsdag i flera veckors tid och med den makalösa matchen mot PAOK i torsdags kväll fanns det två olika scenarier på bortamatchen mot IFK Norrköping.

Men när det gäller ÖFK verkar det bara finnas en växel. Full fart framåt och utan pardon.

Första halvleken bjöd på riktigt roligt spel, ÖFK trillade boll och skapade ett flertal riktigt bra chanser. Dessutom ett flertal riktigt bra kombinationer och det kändes som om ÖFK-spelarna var rejält spelsugna.

Det här var två lag som ville spela fotboll och som båda gör det riktigt bra.

Bra möjligheter från framför allt Fouad Bachirou visade att ÖFK inte alls var mätta av segerns sötma och avancemanget till Europa Leagues gruppspel.

Alhadji Gero, som inte spelade i torsdagens match, var riktigt pigg och var riktigt bra de 65 minuterna som han spelade.

1-0 kom efter 71 minuters spel och gjordes av Ken Sema som fick fram en lång tå och stötte in ledningsmålet.           -Det var skönt att vinna idag, jag tycker också att vi vann rättvist, menade Ken Sema som trots många tuffa matcher ändå kände sig fräsch i kroppen.

– Lite extra speciellt var det för Ken som återvände till sin gamla hemmastad och gjorde både ett mål och en framspelning och dessutom seger för ÖFK.

– Uppehållet kommer lägligt för oss. Det är inte bara kroppen som behöver lite vila utan också huvudet. Jag har bestämt att jag ska vara kvar här i Norrköping några dagar och hänga med familjen.

2-0 kom på tilläggstid genom Gabriel Somi som kunde skjuta in spiken i kistan och de första trepoängare i Allsvenskan för ÖFK sedan den 16 juli då Djurgården besegrades med 2-1 på hemmaplan.

Foto: David Lidström-Hultén

Title