Ken Sema lämnar ÖFK för Watford

Patrick Sjöö

Ken Sema lämnar Östersunds FK.
Bara en läkarundersökning kvarstår innan Semas nya klubbadress blir Watford FC i Premier League.
– Vi i klubben vill verkligen lyckönska Ken, säger ordförande Daniel Kindberg.
I nästan ett år har Watford FC och Östersunds FK för diskussioner om Ken Sema. Budet som nu Watford lagt på Sema kunde inte ÖFK motstå.
– Det är klart att det är ett bra bud annars skulle vi inte släppa Ken i det här fönstret. Vi har haft diskussioner med Watford länge och de har varit väldigt respektfulla mot oss. De märks att Watford är en oerhört professionell organisation med varma och effektiva människor. I sammanhanget måste också Ken Semas agent Patrick Mörk lyftas för sina erfarna och goda insatser vid övergången för såväl spelaren som för ÖFK, säger  ordförande Daniel Kindberg.
Att nu Östersunds FK för andra gången säljer en spelare till Premier League är ytterst anmärkningsvärt. Den första var Modou Barrow till Swansea.
– Att vi gör en andra försäljning till Premier League är ett tecken på vår utvecklingsmiljö. Vi kan få spelare att gå från en lägre nivå till de högsta höjderna i världen, säger Kindberg.
Men samtidigt som glädjen är stor över att Ken Sema nu får sin dröm uppfylld är det naturligtvis även ledsamt att han lämnar Östersund.
– Det är klart att Ken blir saknad. Han är en fantastisk människa både på och vid sidan av planen. Förutom Ken kommer vi även att sakna mamma och pappa Sema på våra läktare. Men vi kommer att ses i fotbollsvärlden och många av oss i ÖFK kommer säkert att åka till England och se Ken spela på de stora arenorna. För oss kommer Ken Sema alltid att vara en östersundsspelare, säger Daniel Kindberg.
Ken Sema ska genomgå en läkarundersökning i London under eftermiddagen innan övergången är helt klar.
Några nya spelarförsäljningar är inte aktuella i nuläget enligt Kindberg.

Title