Keitas glädjebesked – får landslagsplats!

Patrick Sjöö

ÖFK har fått ännu en landslagsspelare.

Aly Keita är klar för spel med Guinea.

– Pappa är nog stolt i sin himmel, säger Aly Keita.

Aly Keitas pappa Mamadou är ursprungligen från afrikanska Guinea. Men han fick aldrig visa sitt hemland sina barn. Pappa Mamadou dog då Aly bara var åtta år.

– Mamma har alltid vetat att jag har haft planer att försöka spela där så hon blev jätteglad efter beskedet. Jag pratade med Guienas fotbollsförbund vicepresident förra veckan och senare också landslagstränaren som sa att de behöver mig, säger Aly Keita.

Var det väntat?

– Nej, jag blev överraskad. Jag trodde inte att de visste om att jag fanns. Det ska bli oerhört roligt.

Efter våromgångens sista match mot Häcken, 26 maj,  sätter sig Aly Keita på planet till Marocko för att ansluta till Guienas träningsläger.

– Det ska också spelas två matcher under lägret, men ännu har jag ingen koll på vilka vi ska möta. Efter lägret åker jag ner till Guinea med min bror Alpha några dagar. Det kommer säkert att bli känslosamt att se landet som pappa kom ifrån. Sedan åker jag till Västerås på lite semester innan vi drar igång igen med ÖFK efter uppehållet, säger Keita.

Vad är målsättningen för Guinea?

– Man vill förstås kvala in till Afrikanska mästerskapen och sedan göra en bra insats där. Det är ett bra lag och har stora förutsättningar att gå långt.

Största stjärnan i Guineas landslag är Naby Leye Keita som spelar i RB Leipzig, men har värvats av Liverpool.

Om en knapp månad har Guinea två stycken Keita i sitt landslag.

Title