Keita tillbaka i full träning

Patrick Sjöö

Aly Keita är tillbaka efter sin skada.

I dag var han åter i full träning.

– Läkarna sa att det kunde ta tre veckor, men jag trodde att jag skulle vara tillbaka till Malmömatchen. Jag hade rätt, säger ÖFK-målvakten Aly Keita och skrattar.

Det var i den senaste förlustmatchen mot Örebro på bortaplan, 1 september, som han fick lämna planet efter att han ådragit sig en skada i underbenet.

– Jag kände hur det högg till då jag skulle slänga mig efter ett skott. Bollen hade aldrig gått in om jag inte hade skadad mig i den situationen. Nu gjorde de 2–1 i stället och vann matchen. Jag kan säga att förlusten sved mycket mer än skadan den kvällen, säger Aly Keita.

Redan dagen efter så började Keita prata om att han skulle vara tillgänglig för spel redan i hemmamatchen mot Malmö FF nu på lördag.

– Läkare och fysioteamet kanske inte trodde lika mycket på det. Men min kropp brukar läka ihop rätt snabbt och det gjorde den nu också. Det var förstås oerhört skönt att kunna träna för fullt idag och jag har inte den minsta lilla känning. Jag är redo, säger Aly Keita efter sin rehabiliteringsperiod.

På lördag klockan 18.00 är det avspark mot Malmö FF på Jämtkraft Arena. Vem som står i ÖFK-målet är ännu inte klart, men Keita älskar matcherna mot skånelaget.

– Jag tycker det är lite derbykänsla att möta Malmö. Det blir alltid tuffa matcher och jag tycker att det är kul, säger Keita som räddade poäng åt ÖFK på Malmö Stadion senast.

Många är förstås besvikna att det inte blivit någon poäng under de tre senaste matcherna. Vad vill du säga till fansen?

– Det är nu vi behöver deras stöd mer än någonsin. Det är när det går lite dåligt för laget som man verkligen ser vilka som tror och håller på oss. Själva går vi inte runt och tänker så mycket på de senaste förlusterna. Nu är det bara fokus på Malmö på lördag som gäller och vi hoppas som sagt på lite extra stöd från läktarna på lördag.

SÅ KÖPER DU BILJETTER TILL ÖFK–MALMÖ FF, LÖRDAG 18.00

  • Klicka här för att köpa biljetter via ostersundsfk.ebiljett.nu
  • ÖFK-butiken Storgatan 26 (vardagar 12.00 – 17.00, lördagar 12.00 – 16.00)
  • AXS, 0771-45 46 00
  • Förbutiken på ICA Kvantum Lillänge
  • Jämtkraft Arena matchdagar (två timmar innan avspark i Allsvenskan)*

* Vid köp av biljett vid arenan tillkommer 40 kr per biljett (förutom i Falkarnas och i gästande lags sektioner).

Title