Keita: – Jag jagar dom

Niclas Jarlås

ÖFK säkrade avancemang från gruppen genom att besegra Zorya Luhansk med 2–0 hemma på Jämtkraft. Bakom segern står ett hårt arbetande lag med en stark tro på sig själva som kommer att gå ur gruppen som obesegrade på hemmaplan.

Avancemanget är ett stort ögonblick för många i klubben.

– Jag är glad att vi har gått vidare. Det är det största som hänt i min fotbollskarriär och säkert för många av mina lagkamrater också, sa Aly Keita efter matchen.

Östersund gjorde som man brukar och tog tag i matchen omgående, de dominerade matchbilden länge under den första halvleken. Men målet kom med 5 minuter kvar av första halvlek. Curtis Edwards slår ett pressat inlägg in i straffområdet, bollen var ämnad för Gero men styrdes in av en Zorya försvarare.

– Jag trodde att det var Geros mål. Jag försökte få in den till honom och jag såg att den träffade någon. Han är alltid i boxen så jag försökte få bollen till honom sa Edwards efter matchen.

ÖFK var bra i första halvlek men i andra så blev bilden ändrad.

– Första halvlek var vi mycket bättre. Dom höjde pressen sista 20 minuterna men vi gjorde det bra och släppte inte in något mål, det kändes riktigt bra, sa Edwards

I andra ökade Saman Ghoddos på ledningen och fastställde slutresultatet.

– Han gjorde som Saman Ghoddos gör ibland.  Det var gött, det kändes som att vi hade dom men det var skönt med marginal, sa Tom Pettersson om Ghoddos kanon.

Segern innebär säkrat avancemang för ÖFK

– Att vi står här i 16-delsfinal, det är otroligt starkt av oss, sa Pettersson

Trots att man har säkrat avancemanget så är det fortfarande en match kvar. Om två veckor reser ÖFK till Berlin.

– Det är två veckor bort så jag har inte hunnit dit än, men dom har ingenting att spela för så det är bra för oss, säger Pettersson

Keita stod för några svettiga räddningar i slutet av matchen och räddade Östersund flera gånger om. Nu blickar han framåt mot drömlottningen.

– Ja det är Milan, jag jagar dom, säger Keita med glimten i ögat.

Title