Jämtlands fantastiska säsong tog slut i semin

Redaktion

Jämtland Basket har gjort sin bästa säsong någonsin.
De tog sig till semifinal där de pressade Södertälje Kings till sex matcher. Men nu är säsongen över.
– Nu gäller det att förvalta det vi har byggt upp, sa Jämtlandscoachen Torbjörn Gehrke på presskonfernsen efter matchen.

Jämtland Basket slog ut Luleå i kvartsfinalen och tog sig för första gången till en SM-semifinal.
Där väntade Södertälje och det såg ut att bli en snabb matchserie då Södertälje vann de tre inledande matcherna. Men då vaknade jämtarna till på allvar.
Vann hemma och sedan överraskande borta och helt plötsligt stod det 3–2 och en sjätte match väntade hemma i Östersund under fredagskvällen.
Åtta poängs underläge i halvtid orkade Jämtland aldrig plocka in. Skyttet var helt enkelt för dåligt denna afton för att ge Södertälje en match.
– Jag måste säga att vi möter ett otroligt bra lag, som fullföljer allt så bra. De vinner rättvist och lyckas straffa oss när vi inte sätter våra lägen. Det som avgör basketmatcher är skottprocenten och i dag sköt vi så mycket sämre än dem på treorna. Med en normal treprocentsdag hade matchen blivit jämn in till den sista minuten, sa Torbjörn Gehrke på presskonferensen.
Det var en fantastisk inramning innan match och publiken gav verkligen allt under hela matchen. Trots att matchen var körd för Jämtland sista minuten ställde sig hela publiken upp och applåderade sina hjältar.
– Det var en fantastisk inramning ikväll. En stor eloge till klubben och publiken för den produkt vi skapat. Jag är tacksam att ha fått vara med på den här resan, sa Gehrke.
För Jämtland är nu säsongen slut medan Södertälje möter Borås i SM-finalen.

Jämtland–Södertälje 76–85
(20–27, 15–16, 19–21, 22–21)
Poäng, Jämtland: Teyvon Myers 24, R.T. Guinn 17, Adam Rönnqvist 14, Oliver Gehrke 7, Nicholas Paulos 5, Evariste Shonganya 5, Daniel Johansson 4.
Södertälje: Auston Barnes 18, Alexander Lindqvist 17, Eric Garcia 13, Toni Bizaca 13, Martin Pahlmblad 13, Jonathan Person 5, Eric Adams 4, Adam Ramstedt 2.
Publik: 1 700.

(Södertälje vidare till final efter totalt 4-2 i matcher)

Title