”Jag är en annan person idag än jag var för ett år sedan” – Annas väg till Falkarna

Elin Grelsson Almestad

Jag började gå på fotboll sista året ÖFK spelade i Superettan. Från början på sittplats. När ÖFK sedan gick upp i Allsvenskan så blev det södra stå för att senare börja stå på norraste, för det såg så mycket roligare ut att stå där och kunna vara med och sjunga! Ju längre säsongen gick (2016), ju närmare mitten flyttade jag och mina barn oss. Till slut stod vi alltid där mitt i klacken! Och det var en fantastisk känsla, en adrenalinkick! När jag väl gick med i Falkarna, för ett år sedan, var det för att jag ville vara med och stötta dem. Om jag ändå alltid stod mitt ibland dem kändes det som ett självklart val. Och de verkade vara ett otroligt härligt gäng! Då hade jag ingen aning om vad det skulle betyda för mig som person att vara en del av denna fantastiska förening.

Falkarna är som en familj, och jag vet att vi har alltid otroligt roligt tillsammans, oavsett om det är matchdag, tiforoddning klockan 22 på kvällen, uppladdning på Stortorget, samling någonstans för att se en bortamatch tillsammans eller en 10 timmars bussresa enkel väg för att se en bortamatch. Vi är en blandad kompott av människor i alla åldrar och med olika bakgrund, och bland det bästa för mig är att jag alltid kan ha med mig mina barn (som också är medlemmar). I Falkarna är alla välkomna, och alla känner alla, så är i alla fall känslan. Inkludering, respekt och omtanke.

Men den personliga resa jag har varit med om under detta första år i Falkarna är helt otrolig. När jag blev medlem så var jag mer eller mindre en ganska nedbruten person. Några personliga tragedier de senaste åren hade satt sina spår. Jag kände ingen riktig tillhörighet någonstans… Nu är jag någon.
Jag har fått så många vänner i Falkarna, jag har utmanat mig själv på så många nivåer (allt från att vara med på Jämtrevyns scen till att vara klackledare till att bli intervjuad av SVT och av Sportbladet), och genom allt detta är jag en helt annan person i dag än jag var för ett år sedan. Bättre självförtroende, vet vad jag vill och vad jag behöver för att må bra. På så sätt är jag en bättre mamma i mitt privatliv och en bättre pedagog i mitt yrkesliv. Detta, och så mycket mer, är vad Falkarna står för enligt mig. Falkarna lyfter människor. Falkarna är så mycket kärlek, omtanke och glädje!

Title