Jaan Puidet tillbaka i Jämtland

Jonas Solberger

En publikfavorit återvänder till Jämtland Basket. 27-årige estländaren Jaan Puidet är klar för en ny säsong i klubben.

På onsdagen blev det offentligt att Jaan Puidet kommer tillbaka till Jämtland Basket. Den estniske landslagsmannen spelade i klubben mellan 2015 och 2018, men vände förra säsongen hem till Estland. Nu har han på nytt skrivit på för Jämtland.

– Jag har två anledningar till att jag kommer tillbaka. Den första anledningen är Torbjörn (Gehrke, lagets coach), som jag har en väldigt bra relation med. Vi har haft kontakt hela tiden sedan jag lämnade. Allt han gick igenom förra säsongen och hur klubben har växt under hans tid i Jämtland är fantastiskt. Efter att säsongen var slut hade vi ett samtal. Han berättade att det här troligen är hans sista år i Jämtland och att han satsar på att vinna mästerskapet. Han förklarade hur han ville göra det, vad hans plan är. För mig lät det rimligt. Jämtland har inte den största budgeten och kan inte ta in de dyraste spelarna. Men med bra scouting, hårt jobb och målmedvetenhet kan vi göra det. Den andra anledningen till att jag kommer tillbaka är alla människor runt laget, säger Jaan Puidet till Jämtland Baskets hemsida.

Torbjörn Gehrke är mycket nöjd med att Jaan Puidet återvänder till Jämtland.

– Jag skämtade för några säsonger sedan om att ”ingen kommer att sakna Jaan förrän han inte är här eftersom han är en ko och ingen saknar kossan förrän spiltan är tom”. Jaan står för någonting som få spelare kan Jaans inställning till sitt jobb och basketsporten är att antingen ger man hundra procent eller ingenting alls, man han har också fysiken att klara av det han gör. Det vi vet är att vi får in en av de bästa människorna jag någonsin jobbat med in i en trupp och det till en stad som har väntat på hans återkomst., säger Torbjörn Gehrke till jamtlandbasket.se.

Följande spelare är klara för Jämtland inför säsongen 2019/20: RT Guinn, Max Tandberg Wall, Gustav Hansson, CJ Dunston, Olle Stümer, Davon Bell, Jaan Puidet.

 

Title