Ja då stod man i chock, jag kan inte beskriva känslorna som strömmade genom kroppen – Neils väg till Falkarna.

James Goucher

”Det finns inga ord för att beskriva hur jag kände när den matchen var över, det var helt magiskt.”

Min första kontakt med Falkarna var när jag stod i klacken under förra säsongen. Vi var några kompisar som började gå på match tillsammans, och sen sa jag till dem att jag hade gått med i falkarna och då gick de också med under säsongen. Det kändes självklart att gå med då vi alla stod och sjöng med under matcherna.

Det jag tycker är soft med att vara en Falk är att vi är så blandade åldrar, att det känns som att vi skapat en typ av familj där alla är välkomna och att vi står på oss och inte gör som alla andra supportergrupper. Det är en väldigt unik grej att kunna sticka ut bland supportergrupper. Vi är inte alls på storlagens ljudnivå än, men förhoppningsvis så får vi fler medlemmar som vill och törs sjunga med oss i klacken. Är du en ny falkmedlem var inte rädd att komma in i mitten och sjunga med. Kom in i gemenskapen och hjälp till att skapa lite extra tryck med din röst. Jag hoppas att nybygget av norraste stå hjälper till att skapa en bättre stämning på arenan. Ett tak skulle absolut hjälpa oss på vägen.

Mina bästa minnen från Falkarna är från årets Europa League kval. Inför matchen mot Galatasaray hemma såg jag det bara som en rolig grej att ett så pass stort lag skulle komma till Jämtkraft Arena, men när matchen drog igång och man såg att ÖFK inte alls backade utan verkligen ville spela deras spel och lyckades vinna var det helt fucking sjukt. Jag som trodde på en 1-3 förlust och inget mer Europaspel och så vinner vi över ett lag som spelat Champions League nyligen. Det finns inga ord för att beskriva hur jag kände när den matchen var över, det var helt magiskt.

Jag trodde inte det kunde bli bättre, men en månad senare så händer det omöjliga ännu en gång. Hemmamatchen mot PAOK började på samma sätt som mot Galatasaray. ÖFK vågar spela deras spel och tror på att detta ska banne mig gå vägen. PAOK tog det väldigt lugnt första halvlek och till den 70:e minuten då det small. Curtis Edwards skjuter ett skott som guden Saman Ghoddos styr in i mål. Ja då stod man i chock, jag kan inte beskriva känslorna som strömmade genom kroppen. Några minuter senare ännu ett skott från Ghoddos själv som gick in. Då kände jag att nu är historien skriven, vi går vidare! 93:e minuten och den bästa spelaren overall under denna match Hosam Aiesh drar omkull en PAOK-spelare och hjärtat slutade slå. Man insåg att detta var det sista som skulle hända. Frispark till PAOK under sista minuten av matchen, och nu gällde det att spelarna skulle vara på hugget. Frisparken läggs och vem kliver fram, jo Aly Keita!!! Den jävla räddningen är helt sjuk! Han gav allt för att den där bollen inte skulle gå in och strax därefter blåste domaren av matchen. ÖFK vidare till gruppspel i Europa league, det är helt sjukt! Älskar hur vi falkar stod kvar efter matchen utanför staketet och väntade på alla våra hjältar, som en efter en lämnade arenan. Europa league här kommer ÖFK och Falkarna.

Slutligen skulle jag vilja ge cred till alla er som lägger ner eran tid för föreningen. Tack till er som planerar uppladdningar, skapar tifon och säljer merch i tältet. Tack klackledare, trummisar och sist men inte minst alla som sjunger med under matcherna och är den 12e spelaren. Fy fan vilket bra jobb ni gör för att driva denna supportergrupp framåt.

Title