Islamovic: – Alla måste ta mer ansvar

Patrick Sjöö

Efter skador i omgångar är Dino Islamovic redo för spel igen.

Han finns med i truppen i lördagens match mot Örebro.

– Det är klart att det har varit jobbigt att inte vara med. Men nu är jag redo, säger Islamovic.

Det var under träningslägret i Danmark som han kände smärta i framsidan av högra låret. Det visade sig vara en bristning och rehabiliteringsträning väntade.

När han var tillbaka blev det inte många matcher. Efter matchen mot Häcken 26 maj var det dags för en ny bristning. Den här gången i framsidan av det vänstra låret.

– Det känns naturligtvis tråkigt att det blev så, men nu kan jag inte gå och deppa över det som har varit. Allt känns bra i båda låren och jag är förstås sugen på att få spela igen, säger Islamovic som bara startat fyra matcher den här säsongen.

Efter en lång svit med 10 matcher utan förlust har nu ÖFK två raka förluster.

– Det är alltid jobbigt att stå bredvid och titta i stället för att spela. Extra tungt blir det förstås då laget förlorar. Men på lördag är det dags börja på en ny positiv trend.

Mycket har hänt i klubben den senaste tiden och flera nyckelspelare har lämnat. Men Islamovic ser möjligheterna.

– Vi har många bra spelare och nu har man chansen att visa att man vill ha en plats. Vi måste inse att alla behöver ta mer ansvar nu och det tror jag att alla kommer att göra.

Det är många fans som efterlyser en målskytt. Känner du pressen?

– Haha. Nej, någon press känner jag inte. Jag ska göra mitt bästa och då hoppas jag också att det blir några mål. Men jag tycker att vi har rätt många offensiva spelare så fansen behöver inte vara oroliga, säger Dino Islamovic.

 

Title