Ian Burchnall i intervju – Vi ser fram emot Hammarbymatchen

Niclas Lidström

På måndag gör Ian Burchnall debut som tränare i Allsvenskan när ÖFK möter Hammarby på bortaplan.

-Det är en stor match och alla ser fram emot den, säger Ian inför matchen mot serieledarna.

Det har hänt mycket i ÖFK under det Allsvenska VM-uppehållet. Runt om i de allsvenska klubbarna har spelare sålts och köpts. Men ingen allsvensk klubb har mist sin tränare under VM-uppehållet. Ingen klubb utom ÖFK. Graham Potter värvades av Swansea och samtidigt lämnade också de andra två assisterande tränarna Billy Reid och Björn Hamberg.

Men för två veckor sedan presenterade ÖFK Ian Burchnall som ny huvudtränare i ÖFK. Men bara för först och främst två allsvenska matcher. Sedan är det tänkt att en ny huvudtränare, eller om ni så vill, manager ska komma in.

Burchnall har alltså två matcher på sig, Hammarby borta 9 juli och sedan Malmö FF på bortaplan som huvudtränare.

-Självklart är det en svår uppgift att komma in som ny tränare så tätt inpå en stor match, det är mycket att ta in och förbereda sig för. Men vi har en väl förberedda tycker jag.

Tillsammans med Brian Wake ska tränarduon förbereda sig inför återstarten av Allsvenskan. Räkna dock inte med några stora förändringar när det gäller ÖFK:s sätt att spela fotboll.

-Nej, det kanske kommer att skilja sig på några detaljer, men vi kommer att fortsätta att spela på det sätt som ÖFK gjort tidigare. Spelarna vet sedan länge hur de ska agera på planen och det ska vi behålla.

Transferfönstret är fortfarande öppet och Ian vet fortfarande inte om han får behålla alla spelarna framöver. Men det här är inget som han oroar sig för.

-Nej, det är så här fotbollen fungerar. Det är inget jag går och oroar mig för.

Title