TV: Ikväll presenterades årets kulturtema i ÖFK

Lasse Landin

Ikväll presenterade Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg, tillsammans med lagets kulturcoach Karin Wahlén, årets kulturtema.
ÖFK:s spelare, ledare och övriga anställda ska sätta upp en musikal tillsammans med Glada Hudik-teatern i november.
– Alla människor är lika mycket värda oavsett diskrimineringsgrund. Kan vi ta tillvara på våra olikheter och styrkor kommer vi bli oövervinneliga, säger Daniel Kindberg, ordförande i Östersunds Fotbollsklubb.

Glada Hudik-teatern är en teatergrupp med utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare. Målet med verksamheten är att alla ska få göra det man är bra på och att skapa en utvecklande och meningsfull verksamhet för personer med funktionsnedsättning.

Teatern möjliggör möten som inte skulle ha skett i vanliga fall, vilket gör att rädslor och fördomar övergår till förståelse och vänskap.
Teatern har rönt stora framgångar med föreställningen Elvis, långfilmen Hur många lingon finns det i världen? reklamprofilen ICA-Jerry och nu senast med den moderna tolkningen av Trollkarlen från Oz, med specialskriven musik av Salem Al Fakir och Pontus de Wolfe.

– I årets kulturakademi ska vi tillsammans med Glada Hudik-teatern sätta upp en musikal, något Glada Hudik-teatern har tidigare erfarenheter av och där vi har mycket att lära, säger Karin Wahlén, kulturcoach i ÖFK

– Som gammal fotbollsspelare ser jag extra mycket fram emot att jobba med Östersunds Fotbollsklubb. För det första tycker jag att vi har mycket gemensamt, vi håller oss inte inom några satta ramar, vi följer ingen norm. Det här visar på vilket mod ÖFK har, att de med ett öppet sinne tar sig an vilken utmaning de än ställs inför. Det är uppfriskande och utvecklande för alla inblandade säger Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teatern.

Redan i vår har du chansen att se Glada Hudik-teatern i Östersund. 13-15 maj sätter de upp tre föreställningar av Trollkarlen från Oz på Storsjöteaterns scen.

I TV-klippet ovan kan du höra Daniel Kindbergs tankar inför årets kulturtema.

 

Sedan våren 2012 har ÖFK har jobbat långsiktigt med kultur för att vinna fler matcher. På och utanför planen.
2012 Kulturmöten
2013 Teater
2014 Boken Min resa till ÖFK
2014 Konst
2015 Passa boken
2015 Svansjön
2016 En musikalisk manifestation för dem som just nu flyr genom Europa
2017 Sapmi Represent
Under hösten 2016 blev Östersunds FK också Sveriges första hbtq-certifierade idrottsförening.

Karin Wahlén, ÖFK:s kulturcoach.

 

Title