Hopcutt säkrade festen

Niclas Jarlås

ÖFK gästades av Elfsborg när det bjöds in till förfest för Yran. Östersund var obesegrade i sju raka matcher och sviten höll i sig när gästerna fick åka hem tomhänta till Borås.

ÖFK inledde matchen med att skapa flera farliga målchanser. Utdelningen kom mot slutet av halvleken men det var nära att målet kom tidigare. En hörna studsar fram till Hopcutt som står helt fri vid den bortre stolpen och skjuter bollen mot mål. Hopcutt firar som att den gick in men domarna menar att Ellegaard håller bollen på rätt sida mållinjen och spelet fortsätter.

– Det var tydligt att bollen var I mål, men vi lämnar det där sa Hopcutt till Cmore i halvtid

Hopcutt skulle få jubla på riktigt mot slutet av halvleken. Återigen skapade ÖFK farliga lägen på hörna. Ghoddos skjuter ett stenhårt inlägg mot straffområdet, Hopcutt vinklar foten och styr bollen via stolpen in i mål och den här gången hann inte Ellegaard reagera. Ett mål som speglade halvleken och ÖFK gick till vila med ledning 1–0.

– Vi måste matcha intensiteten säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin till Cmore inför andra halvlek

Precis som Thelin önskade så kom Elfsborg ut och pressade ÖFK högre och jämnade ut matchbilden. Keita sattes på prov men gästerna hade svårt att komma till solklara målchanser. Närmast var Jesper Karlsson som med ett hårt skott som rasslade till utsidan av nätet och fick arenan att hålla andan för en sekund.

ÖFK spelade av matchen och förlänger sviten till åtta matcher utan förlust.

Title