Hopcutt hoppas på ny succé mot Elfsborg

Patrick Sjöö

Jamie Hopcutt var den som sänkte Elfsborg med matchens enda mål i lördags.

I fjolårets bortamatch såg han länge ut att bli matchhjälte i årets kanske märkligaste match.

– Vi ledde in i 91:a minuten men fick inte åka hem med segern. Det är svårt att glömma den konstiga matchen, säger Hopcutt inför måndagens bortamatch – mot Elfsborg.

Graham Potter slog näven i väggen på väg från planen.

Det var dödstyst i bussen på väg från arenan.

Aldrig har ÖFK:s spelare och ledare varit så besvikna för en poäng på bortaplan.

Fjolårets bortamöte mot Elfsborg kommer alla ihåg trots att matchen spelades för över ett år sedan.

– Det är egentligen helt otroligt hur matchen blev. Det blev ju så många vändningar och ett konstigt slut, säger Jamie Hopcutt.

För er som inte minns.

Elfsborg ledde med 2–0 då det spelats i över en timme och såg ut att gå mot seger.

I 62:a matchminuten reducerade Johan Bertilsson och bara 12 minuter kvar fixade Saman Ghoddos 2–2. ÖFK såg ut att få återvända till Östersund med en poäng.

Då klev inhoppande Jamie Hopcutt in i handlingen. I 85:e satte han 2–3 och bara ett par minuter senare också 2–4 på straff.

Men matchhjälte blev han inte ändå.

Trots att man hade en utvisad spelare lyckades Elfsborg både reducera och kvittera på övertidsminuterna.

– Egentligen ska vi inte kunna förlora poäng då vi leder med 4–2 i 91:a minuten. Det var en galen match och jag minns att det var lite chockstämning efteråt. Ett sådant slut vill man inte gärna vara med om igen, säger Jamie Hopcutt och ler.

På måndag kväll är det dags för ett nytt besök i Borås för att möta Elfsborg som man mötte så sent som i lördags hemma.

– Det är alltid en liten konstig situation att möta ett lag två gånger i rad. Men nu tycker jag att vi kan ta med oss ett bra självförtroende från hemmamatchen. Jag tycker att vi stundvis spelade riktigt bra och kunde ha gjort fler mål. Men det går inte alltid så lätt som i Trelleborgsmatchen då vi gjorde tre mål under första elva minuterna.

Du själv stod för matchens enda mål, men det borde kanske ha varit två?

– Ja, jag gjorde två regelrätta mål men bara ett räknades. Jag var oerhört frustrerad över att domaren inte blåste för mål då målvakten räddade bollen inne i målet. Det var tur att vi fick det där 1–0-målet innan halvtidsvilan. Hade vi kommit in med 0–0 där så skulle det kanske ha blivit en annorlunda match i andra halvlek.

Själv trivs han med fotbollslivet för närvarande och han har bara gott att säga om den nye tränaren Ian Burchnall.

– Personligen så känns det bra. Jag har haft samma tränare i över sju år så det är fräscht med någon som kommer in med lite nya idéer och lite andra övningar. Ian har också en del av Grahams fina egenskaper och filosofi så det känns bra.

ÖFK har spelat åtta raka matcher utan att förlora och på måndag kväll fortsätter jakten på nya poäng.

– Det skulle vara oerhört skönt att ta tre nya poäng. Laget i den yppersta toppen vinner ju hela tiden så det gäller att vi också gör det om vi ska hänga på, säger Jamie Hopcutt.

 

 

Title