Hasse Backe är imponerad av ÖFK

Niclas Lidström

Han har varit tränare i ett 10-tal klubbar runt om i världen. Han har en erfarenhet som få fotbollstränare kan visa upp. Sedan ett tag är han expert i Cmore och laddar inför premiären i Allsvenskan.

-Jag förväntar mig att ÖFK kommer att vara inblandade i toppen av Allsvenskan i år, slår Hasse Backe fram.

Hasse Backe har på nära håll följt ÖFK:s framgångar inte bara i Allsvenskan de senaste två säsongerna utan också i Europa som expert åt Discovery som sänt ÖFK:s matcher.

När ÖFK förlorade mot Atlethic Bilbao mötte vi Backe i hissen på väg ner till presskonferensen. Trots att ÖFK fick vända hemåt med o-1 den gången var den före detta tränaren Backe lyrisk. Och hyllningarna till ÖFK har fortsatt sedan dess.

-Det är spännande att det har kommit in en del tränare som väljer att spela på annorlunda sätt. Bland annat ÖFK, menar Backe.

Hasse är medveten om att det är många som är ute och rycker i ÖFK:s spelare och att det kan bli förändringar i trupperna efter sommaruppehållet.

– Men det känns som om ÖFK har scoutat bra de senaste åren och även om de skulle bli av med spelare så tror jag att de har en plan hur de ska ersättas.

Backe berömmer bland annat spelarna i ÖFK som haft problem i andra lag men som efter ankomsten till Jämtland utvecklats och blivit riktigt bra fotbollsspelare.

– Det är roligt också att se att de här spelarna är så lugna med bollen. De blir aldrig stressade oavsett vilket motstånd de möter. Det är riktigt bra gjort, slår Hasse Backe fast.

Så köper du biljett till ÖFK-Djurgården (söndag kl 17.30)

På internet

På ostersundsfk.ebiljett.nu köper du biljetter till de matcher som är släppta. Välj e-post som leveranssätt och skriv ut biljetterna eller visa upp dem i din mobil.

I ÖFK-shopen

Vår klubbshop hittar du på Prästgatan 50 A. Klicka för aktuella öppettider.

Över telefon

Callcenter för biljettköp och frågor kring ditt köp via AXS: 0771-45 46 00. Telefontid: måndag – fredag 09:00-18:00, Lördag 10:00-15:00.

Biljettlucka matchdag, Jämtkraft Arena

I våra allsvenska hemmamatcher öppnar biljettförsäljningen vid arenan två timmar innan avspark, om inget annat anges. Vi rekommenderar dock förköp – det är både billigare och du slipper köer vid arenan.

Title