Här skriver Frank Arhin på för ÖFK

Patrick Sjöö

Östersunds FK har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv.

Det är 18-årige Frank Arhin från Ghana.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Frank Arhin efter att ha skrivit på kontraktet.

Han har varit i Sverige tre gånger tidigare.

Två gånger i Göteborg där han hämtat två segerbucklor i Gothia Cup.

Sedan ett besök i Östersund i juni i år för att provträna med Östersunds FK.

Det besöket slutar nu med ett allsvenskt kontrakt.

– Ja, jag har haft tre ganska framgångsrika besök i Sverige, säger Frank Arhin och skrattar.

Det blott 18-årige grabben från Ghana hart varit en talang utöver det vanliga. Därför plockades han in i akademien Right to Dream. För många ÖFK-anhängare klingar nog namnet ganska bekant.

– Några som gått i den akademien är David Accam, Tomas Boakye och Sam Mensiro. Att Sam spelar här i Östersund känns jättebra och det blir en trygghet för mig. Han har varit och besökt oss på akademien så jag har haft lite koll på honom. Roligt också att Patrick Kpozo från Ghana han kommit till klubben, säger Frank Arhin.

Frank Arhin går på collage i England nu men väljer att avbryta studierna för ett allsvenskt kontrakt.

– Ja, det var inga problem och de stöttar mig verkligen när jag nu fått möjligheten att få skriva ett professionellt kontrakt med en svensk klubb.

Frank Arhin är en offensiv mittfältare som är mycket målfarlig (se gammalt tv-klipp från hans tid i Right to Dream här ovan).

– Det har blivit en hel del mål och den senaste tiden så har jag mest varit en nummer 10. Jag viker gärna in från höger och sätter den med vänstern som är min bästa fot, säger Frank Arhin.

Efter provträningen i ÖFK i juni åkte han till Nordsjälland för att träna då den danska klubben har ett samarbete med Right Of Dream.

– De ville att jag skulle spela för U19-laget, men jag ville helst ha ett kontrakt med ett A-lag. Östersund berättade att de ville skriva kontrakt med mig efter provträningen så därför blev inte valet så svårt för mig. Jag gillade laget och grabbarna och det känns som Östersund är en klubb som jag verkligen kommer att utvecklas i, säger Frank Arhin.

Frank Arhin skriver ett 4-årskontrakt med Östersunds FK.

– Visst är det lång tid, men det är någonting jag gillar. Då finns det gott om tid att vara med om att skriva ny historia i den här klubben, säger Frank Arhin och ler.

Några minuter innan dagens träning skrev Frank Arhin 4-årskontrakt med Östersunds FK. Kanslichef Lasse Landin ser till att allt går rätt till.

Title