Ghoddos: – Tror inte att det är min sista match med ÖFK

Patrick Sjöö

Han har haft ett fantastiskt år med Östersunds FK.

Nu snackas det om att han ska säljas för minst 50 miljoner kronor.

Kanske är det sista matchen med gänget på torsdag mot Hertha Berlin?

– Vi får se. Men jag tror inte att det här är min sista match med ÖFK, säger Saman Ghoddos.

Den usla telefonförsäljaren från Skåne blev en stjärna på fotboll och i sommar kan han ställas mot Ronaldo i VM.

– Håll med om att det är en bra story, säger Saman Ghoddos då han sitter nedsjunken i en fåtölj i receptionen på hotellet i Berlin.

24-åringen har höjt sig flera nivåer under året och har bjudit på många spektakulära mål.

– Det har varit mitt bästa år och lagets bästa år. Allt har nästan gått vår väg. Femteplatsen i Allsvenskan kanske inte är jättebra, men med tanke på att vi haft Europa League-spel samtidigt så är det kanske ändå godkänt. Själv trodde jag att jag inte kunde bli bättre än jag var förra året. Men efter varje träning och varje match i år har jag känt att jag bara blivit bättre och bättre, säger Ghoddos.

Han kom med i januariturnén förra året, men blev sedan inte utsedd till fler landslagsuppdrag. Då han senare fick klartecken från förbundskapten Andersson att få dra på sig landslagströjan inför VM-kvalets avslutning hade han redan tackat ja till Iran.

Ghoddos fick en del kritik att han inte valde Sverige med tanke på att han uppfostrats inom svensk fotboll och vuxit upp i Sverige.

– Jag förstår dem som tyckte så, men de förstod nog inte riktigt min situation. Jag valde aldrig mellan Iran och Sverige. Jag hade bara fått frågan från Iran först och då tackade jag ja. Att ändra sig efteråt kändes inte bra, säger Ghoddos.

Men första samlingen med Iran blev inte direkt som Saman Ghoddos hade räknat med. Ni kanske har läst om dramatiken då han svimmade två gånger i flygplanet på 10 000 meters höjd.

– Jag kände mig bra då jag skulle göra den första träningen med laget. Men kroppen var nog påverkad efter det som hände på planet dygnet innan. Jag gjorde en usel träning och alla måste ha undrat var de hittat den här spelaren. Men efter det har det funkat bra och jag har både spelat matcher och gjort mål.

Nu gick både Sverige och Iran till VM så han får med största sannolikhet resa till Ryssland i sommar. Och Iran lottades i en stenhård grupp mot Portugal, Spanien och Marocko.

– Det skulle vara helt sjukt om jag fick spela mot Portugal och möta Ronaldo. Det är ju en spelare som jag haft som idol sedan många år tillbaka. Jag får faktiskt lite gåshud då jag tänker på att jag kan få möta honom på en fotbollsplan, säger Ghoddos.

Rubrikerna har varit många under de senaste månaderna om han ska säljas eller inte. Själv vet han inte riktigt vad som händer.

– Det där är ju upp till min agent och Kindberg vad de tycker och tänker. Själv kan jag bara koncentrera mig för att göra mitt bästa på fotbollsplanen. Sedan får vi se  vad som händer.

Nu väntar Hertha Berlin på Olympiastadion i Berlin på torsdag och ÖFK går för gruppseger i Europa League.

– Det skulle betyda enormt mycket för laget om vi kunde ta den där förstaplatsen. Jag hoppas verkligen att vi fixar det och att vi kan göra det utan hjälp av Zorya Luhansk.

Känns det vemodigt att det här kan vara sista matchen med gänget?

– Det är klart att det kommer att vara vemodigt den dag som jag vet att det är min sista match med ÖFK. Jag har aldrig varit i en sådan här klubb där det känns som en familj. Men nu tror jag inte att det här är min sista match i ÖFK. Det finns ju ett sommarfönster också då det säljs spelare…(skratt)

 

Title