Potter: – Det är science-fiction

Niclas Jarlås

Ghoddos driver fram på offensiv planhalva, han hittar en lucka skjuter i MÅL! Ett drömmål som fastställde slutresultatet 2-0 och säkrade ÖFKs avancemang från gruppspelet i Europa League.

ÖFK tog kommandot direkt i första halvlek. På första anfallet så kom Sema till avslut som tvingade Lunin i Zorya målet till en bra räddning. ÖFK fortsatte att pressa tillbaka gästerna och förde spelet hela första halvlek.

– Vi var lite osäkra inför matchen eftersom vi inte har spelat på ett tag. Vi hade förberett oss väl och kom in i matchen direkt säger Graham Potter efter matchen.

Trots spelövertag för ÖFK så gjorde Zorya det väldigt svårt att komma igenom deras försvarslinje. ÖFK hade bollinnehavet och när Zorya väl hade bollen så slog dom ofta bort den.

Efter 40 minuten så spräckte ÖFK nollan i matchen. Edwards fick bollen ute till höger och pressade ett inlägg hårt längs med marken och Gero kunde styra in bollen i mål. Ett välförtjänt mål som kom när Zorya vill att matchen skulle gå till halvtid. (Målet har i efterhand dömts som självmål av Zorya spelaren Grechyshkin)

Zorya vart helt under isen i första men kom ut i andra med en helt annan attityd. Dom jobbade hårdare och gjorde livet svårare för ÖFK. Matchen jämnade ut sig.

– Vi ville spela aggressivare och pressa dem högre på deras planhalva sa Zoryas tränare Iurii Vernydub efter matchen

Trots jämnare spel så lyste målchanserna med sin frånvaro.  Zorya hade ett läge i 67 minuten när Keita gjorde riktig TV-räddning.

Ghoddos tog i 78de minuten saken i egna händer och drev fram bollen från halva planen och drog till med ett riktigt drömmål!  Ett vackert avslut som kom i en period där Zorya hade spelat upp sig.

– En väldigt bra individuell prestation som avgjorde matchen menade Vernydub

Efter 2–0 målet så sjönk tempot i matchen och matchen spelades av, Zorya försökte men Keita stoppade allt till publikens stora jubel. ÖFK är därmed obesegrade på hemmaplan i Europa League gruppspelet. Vernydub berömde ÖFKs spel:

– Dom visar att de förtjänar att gå vidare. Det är ett väldigt bra lag som Potter har byggt

Segern innebär alltså att ÖFK säkrar avancemang till 16-delsfinalerna, lottningen sker den 11 december och första matchen spelas den 15 februari med returmötet den 22 februari.

Ett avancemang som Graham Potter liknar med science-fiction.

– Hade du frågat mig i början av säsongen att vi skulle gå vidare ifrån gruppen i Europa League hade jag kallat det science-fiction.

– Vi förtjänade segern och det var en helt fantastiskt kväll avslutar Potter

Title