Gero lämnar Östersunds FK för spel i Iran

Redaktion

Alhaji Gero har gjort sin sista match i Östersunds FK.

Under onsdagen skrev han kontrakt med iranska Esteghlal.

– Det är många känslor nu. Samtidigt som jag är glad så känner jag sorg att lämna Östersund och alla människor som har stöttat mig, säger Alhaji Gero.

Han har egentligen några månader kvar på kontraktet. Men då anbudet kom från Esteghlal Teheran önskade han att få lämna ÖFK tidigare.

– Jag måste tacka ordföranden Daniel Kindberg som lät mig gå. Han förstod att jag ville ta det här klivet vidare i karriären då jag fick chansen, säger Gero.

Under tisdagsmorgonen gjorde Gero de medicinska testerna och sedan skrev han på ett treårskontrakt med den iranska klubben.

– Jag gjorde min första träning nu under onsdagskvällen och det kändes bra även om det var rätt lugnt. De tränar ganska sent eftersom det är så hett på dagarna. Idag var det 45 grader, berättar Gero.

Redan på fredag ska han spela sin första match på sin nya hemmaarena Azadi i Teheran då Tractor Sazi kommer på besök. Den har plats för 100 000 åskådare men kan ta upp till 120 000 åskådare efter lite justeringar.

– De säger att de väntar att det blir 100 000 på läktarna på fredag så det blir häftigt. Jag hoppas få spela så klart.

Vad kommer du att bära med dig för minnen från Östersund?

– Oj, jag har massor av minnen. Den kärlek som jag fått från alla i Östersund kommer jag aldrig att glömma. Jag har mött så oerhört många finna människor i den staden. Jag kommer förstås att sakna allt runt laget. Utan ÖFK skulle jag ju inte ha varit den jag är idag. Det är som att lämna en familj.

I slutet av månaden är Alhaji Gero tillbaka i Östersund tillfälligt.

– Vi har match I asiatiska Champions League den 27:e augusti och då vill klubben att jag är på plats. Efter den matchen åker jag till Östersund och säger hej då till alla, säger Alhaji Gero.

Många undrar också om Saman Ghoddos har gjort sin sista match i ÖFK.

Flera klubbar har visat intresse för honom men något nytt kontrakt är ännu inte påskrivet. Om han spelar mot Kalmar på söndag är oklart.

Title