Gero: – I veckan måste jag träna med Bobo

Patrick Sjöö

Alhaji Gero gjorde det så viktiga segermålet mot Gais.

Efter matchen kom misslyckandet.

– Grabbarna hetsade att jag skulle ta över Bobo Sollanders roll i omklädningsrummet eftersom jag gjorde det avgörande målet. Men jag visste inte riktigt vad jag skulle skrika så det blev inte bra. I veckan måste jag träna med Bobo, säger Alhaji Gero och skrattar.

I matchen mot Kalmar var han inte ens med i truppen. I kvartsfinalen i Svenska Cupen mot Gais fick han nöja sig med att sitta på bänken.

– Men jag försöker alltid att vara positiv och ha en professionell inställning. Det är viktigt att de utanför startelvan hjälper till att pusha på, säger Gero.

Han satt där på bänken och så hur hans lagkamrater radade upp fina chanser utan att lyckas få bollen i mål.

Men så i 66:e minuten fick han komma in. Och det blev ett succéartat inhopp. I 85:e minuten snappade han upp en målvaktsretur efter skott av Brwa Nouri. Gero smällde upp bollen i nättaket.

– Det är väl sådana mål jag ska göra. Jag försöker hela tiden följa med för att kunna vara där om returen kommer. Naturligtvis var det en enorm glädje jag kände då bollen gick in. Det var ju ett viktigt mål som nu tog oss vidare till en semifinal mot Malmö FF. Det blir en stor utmaning för oss på lördag, säger Gero.

Efter en segrar brukar spelarna hurra i omklädningsrummet efter att Bobo Sollander gått loss med sina ramsor.

Nu var inte Sollander på plats i omklädningsrummet så då ropades Alhaji Gero fram.

– Jag försökte, men det blev ju ett misslyckande. Jag ska ta ett snack med Bobo under veckan. Jag måste lära mig några bra ramsor till på lördag utifall det blir min tur igen, säger Alhaji Gero och skrattar.

I TV-klippet ovan kan du se då Alhaji Gero försökte vara Bobo Sollander.

Title