Gero frälste ÖFK – klart med tid för semifinal

Niclas Jarlås

Gero frälste ÖFK i en tuff kvartsfinal mot GAIS. Nouri skapade läget och Gero sköt ÖFK vidare till semifinal i Svenska Cupen. Semifinalen spelas på Jämtkraft Arena klockan 18.15 på lördag.

Östersund var inför kvartsfinalen storfavoriter i mötet med Superettanlaget GAIS och den första kvarten av matchen ordnade ÖFK fram fyra hörnor som man så när fick utdelning på. Efter de inledande lägena hade man otroligt svårt att ta sig till farliga målchanser och GAIS försvarade sig bra under hela matchen.

ÖFK försökte från Aiesh och Sema på kanterna att komma med inspel till straffområdet vilket skapade en del farliga lägen men i det stora hela försvarade sig GAIS mycket bra.

Gästerna försökte kontra men Sotte och Tom var mycket stabila och kunde tillsammans med Keita återigen hålla nollan i Svenska Cupen.

Till slut fick ÖFK utdelning för sin jakt på ledningsmålet. I 85:e minuten skapar kapten Nouri sig en yta och avfyrar ett skott som målvakten räddar rakt ut till Gero som inte gör några misstag och spräcker nollan i matchen.

Nu väntar semifinal mot Malmö FF på lördag klockan 18:15.

Title