Fullspäckad hockeyvecka i Östersund Arena

Östersunds IK

Allettan börjar närma sig sitt slut och ÖIK spelar tre av de sista fyra matcherna hemma i Östersund Arena.

Först ut, på onsdag, är tabelljumbon Vännäs med sex poäng som har visat sig starka på slutet och ska inte räknas som ett lätt motstånd, senast vann de mot Enköping med 6-3 och gick till övertid mot Väsby.  Därefter följer Boden som haft en tung helg, i lördags behövdes straffar för att utse en vinnare mellan Boden och motståndet Köping där Boden till slut drog det längsta strået, därefter var det Borlänge som lyckades bli det första laget i Allettan att besegra Boden på full tid. Boden har nu två matcher mer spelade än ÖIK och spelar sina sista två i helgen, först mot ÖIK på lördag och sedan Hudiksvall på söndag.

På lördag har vi också Enkronasmatchen och företagarna bjuder på inträdet! Vi hoppas verkligen på en fullsatt arena och det är tre mycket viktiga poäng att spela om!

På söndag är det Kalix som står för motståndet hemma i Östersund Arena och och detta är även sista hemmamatchen i Allettan innan Playoff drar igång. Kalix ligger just nu trea med åtta poäng mindre än ÖIK. Sista matchen spelas borta mot Piteå 20 februari. Att ÖIK tar sig till playoff står klart, men vilket av playoffserierna man tar sig till står fortfarande inte klart.

Hur funkar det då sedan?

Vi hittade denna information på hockeyettan.se 

ALLETTAN:

  • Segrare i Allettan Norra och Allettan Södra är kvalificerade för spel i Play Off 3 inför Kvalserien till HockeyAllsvenskan,
  • Lag 2-3 från Allettan Norra och Södra är kvalificerade för spel i Play Off 2,
  • Lag 4-9 från Allettan Norra och Södra är kvalificerade för spel i Play Off 1.
  • Lag 10 från Allettan Norra och Södra är kvalificerade för spel i Hockeyettan 2019/2020.

HOCKEYETTANS FORTSÄTTNINGSSERIE:

  • Lag 1 från vardera serien är kvalificerade för spel i Play Off 1.
  • Lag 2-5 från vardera serien är kvalificerade för spel i Hockeyettan 2019/2020.
  • Lag 6-7 från vardera serien är kvalificerade för spel i kvalserier till Hockeyettan.

Hockeyettans playoff spelas i matcher bäst av tre. De högst rankade lagen väljer motståndare bland de lägst rankade lagen. Högst rankat lag väljer först osv.
Play Off 1 deltar 16 lag, lag 4-9 från Allettan Norra och Södra, samt segrarna i Vårettan Norra, Östra, Västra och Södra. Segrande lag är kvalificerade för spel i Play Off 2.
I Play Off 2 deltar 12 lag, lag 2-3 från AllEttan Norra och AllEttan Södra, samt segrarna från Play Off 1. Segrande lag är kvalificerade för spel i Play Off 3.
I Play Off 3 deltar 8 lag, lag 1 från AllEttan Norra och AllEttan Södra samt segrande lag från Play Off 2. Segrande lag är kvalificerade för spel i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.

Title