Fritzson fick 90 viktiga minuter mot Åtvidaberg

Niclas Lidström

Ludvig Fritzson har haft en tung period med lite speltid under försäsongen men igår fick han spela 90 minuter och var otroligt pigg och alert.

-Ja, man vill alltid spela. Det var roligt att spela igen.

Rapporterna från träningslägret från framför allt Marbella talade om en otroligt duktig och spelsugen Ludvig Fritzson. På träningarna gjorde han stora framsteg men har inte fått chansen från start i matcherna. Men i går kväll i den viktiga matchen i Svenska Cupen med Åtvidaberg fick han chansen på mittfältet från start.

Fritzson fick mycket boll och visade gång på gång vilken duktig fotbollsspelare han är.

-Vi börjar lite tveksamt men vi skapar ju mycket och sen får vi straffen. Men visst var det skönt när målet kom i andra halvleken, förklarar Ludvig på väg ut till spelarbussen.

På mittfältet spelade han tillsammans med Ken Sema, Douglas Bergqvist och Frank Arin. Fyra spelare som inte är vara vid att spela tillsammans och det är ju bara Ken som haft en ordinarie plats i startelvan under vintern. Trots det så fungerade samarbetet hyfsat bra.

Kontrasterna mellan torsdagens match på Emirates och gårdagens match på Kopparvallen var slående, drygt 50 000 åskådare i London mot 508 personer på läktaren igår och dessutom ett väder som inte inbjöd till någon gladfotboll.

-Ja, visst var det stora kontraster mellan London och här. Men som fotbollsspelare måste man vänja sig vid sånt och lära sig hantera det. När snön började vräka ner i andra halvleken var det lite svårt och det var halt på vissa ställen.

Nu går ÖFK för sin tredje seger i Svenska Cupen med match på lördag hemma mot Kalmar. Oavgjort i den matchen räcker för avancemang till kvartsfinalspel en vecka senare. Skulle ÖKF vinna mot Kalmar får de troligen dessutom en kvartsfinal på hemmaplan. De fyra bästa gruppsegrarna får hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

– Ja, nu går vi för en seger mot Kalmar FF, avslutar en belåten Ludvig Fritzson som gör en bra stabil insats och framför allt fick han spela i 90 minuter.

Title