Fransk-amerikan klar för Jämtland Basket

Jonas Solberger

Jordan Semple – så heter Jämtland Baskets senaste nyförvärv. Den 27-årige fransk amerikanen kommer med fina meriter från spel i den bulgariska ligan.

I förra veckan tvingades Jämtland Basket och CJ Dunston bryta kontraktet på grund av en långdragen skada hos amerikanen. Nu har Jämtland fyllt upp den platsen med 27-årige Jordan Semple.

Jordan Semple kommer med fina meriter från bulgariska ligan där han har varit etta i poängligan, flest returer per match, flest blockar och steals per match. Han har dessutom blivit utnämnd till årets forward, årets försvarare och MVP i All star team.

De två senaste säsongerna har han fått förstörda av skador, men nu tar han nya tag och gör det i Jämtland Basket.

– Vi hade honom under lupp redan för två år sedan. Redan då var han antagligen helt rätt för oss, men valet föll på Brandon Taylor i stället. Med tanke på Jordans prestation i Bulgarien utgick vi delvis från att vi aldrig skulle ha råd med honom. I ärlighetens namn flög Jordan sedan under radarn när han inte längre spelade regelbundet säsongen 17/18 och 18/19. Jordans ambition är att bevisa för sig själv och andra, samt för första gången på länge få börja en säsong frisk. Han ser fram emot att få spela den typ av basket som Jämtland spelar och han själv anser sig vara bäst i, säger coach Torbjörn Gehrke till jamtlandbasket.se.

 

 

Title