Forsberg tackade nej till ÖIK – men ja till Västervik

Patrick Sjöö

Östersunds IK får leta vidare efter tränare inför kommande säsong i hockeyettan.

Roger Forsberg har tackat nej.

I stället blir han huvudtränare i allsvenska Västervik.

 

– Jag måste säga att jag fick ett väldigt bra erbjudande av ÖIK. Det var ett kontrakt under tre år med bra förutsättningar. Det hade blivit en bra vardag för mig på hemmaplan säger Roger Forsberg.

Men?

– När jag fick den här chansen att vara kvar som coach i Allsvenskan så ville jag ta den. Jag känner att jag inte är klar och drömmen om att få träna på allra högsta nivå finns också kvar. Hade jag bundit upp mig för tre år i ÖIK så kanske det hade varit jobbigt att komma tillbaka som headcoach i Allsvenskan eller assisterande i SHL. Jag säger inte att det hade blivit så, men det är min känsla.

I juli flyttar han ner till vinterns succélag. Västervik tog sig upp i Allsvenskan från division 1 och blev ett topplag redan första säsongen.

– Det är nog inte många som tror att det ska bli samma otroliga succé även kommande säsong. Det man vill i första hand är att Västervik ska bli ett etablerat lag i Allsvenskan. Det ska bli otroligt kul att vara en del av det här laget, säger Roger Forsberg som lämnar Timrå IK efter att ha varit headcoach under de senaste tre åren.

Title