Förlust för ÖFK mot Odense i Danmark

Niclas Lidström

ÖFK föll i träningsmatchen mot danska storlaget Odense med 0-2. ÖFK började matchen lite slarvigt och ofokuserat och låg under med 0-1 i halvtid och slutresultat blev alltså 2-0 till Odense.

-Det här var bra träning för oss. Det syntes att flera av våra spelare har varit lediga ett tag och nu har börjat få upp tempo inför omstarten av Allsvenskan, sa Ian Burchnall efter matchen.

Med bara en träning i benen på dansk mark var det i kväll dags för match för ÖFK mot Odense. Den danska ligan startar den 13:e juli igen med den första omgången och Odense är alltså i stort sett i samma skede som ÖFK när det gäller form och uppladdning.

-Vi hade lite problem i första halvleken med att skapa lägen. Vi spelade slarvigt och ofokuserat samtidigt som de var snabba och hade bra rörelsemönster, berättar Bobo Sollander, assisterande tränare i ÖFK från träningslägret i Danmark.

Underläge med 0-1 i halvtid blev till slut 0-2 i en match där ÖFK hade bättre fart i benen i andra halvleken.

-Vi var besvikna på vår första halvleken och pratade om det i paus. De första 20-25 minuterna i andra var mycket bättre. Vi såg lite förbättring i andra halvleken men vi spelade mot ett bra lag, sammanfattar den nya tränaren Ian Burchnall.

Assisterande tränaren Bobo Sollander tillade:

-Vi blev straffade mot ett bra lag som Odense när vi släpper till vissa saker. Men  det kommer vi inte att göra när allsvenskan startar om.

ÖFK bytte in Sonko Sundberg istället Dennis Widgren i början av andra halvleken. Strax därefter kom Brwa Nouri in istället Tesfaldet Tekie, Gero kom in istället för Ludwig Fritzon. I slutat av matchen mot Smajl Sulovic in istället för Ronald Mukibi.

ÖFK:s startelva: Andreas Andersson – Ronald Mukibi, Tom Pettersson, Dennis Widgren – Curtis Edwards, Douglas Bergqvist, Tesfaldet Tekie, Ken Sema – Ludwig Fritzson, Dino Islamovic, Jamie Hopcut

Title