Följ travet – löpande med tipsidéer och LIVE-rapporter

Niklas Herneryd

Idag onsdag är det lunchtrav i Östersund och förutsättningarna är att det beräknas vara runt 5 plusgrader och en lätt västlig vind. Banan har beskrivits som lös under helgen, men man jobbar såklart med att den skall bli så bra som möjligt. På www.ostersundstravet.com kan du följa tävlingarna inför och under dagen med ex. programförändringar och intervjuer. Där finns också en kort V4-analys och ett V4-förslag.

Programförändringar

Strukna hästar

Lopp 2: 6 Harry Ruda

Lopp 3: 10 Latino

Lopp 5: 8 Your Forever Ås

Intervjuer

Daniel Wikberg

– Helena Klipp (V4-2) gick jättebra näst senast, men jag tycker att hon var lite sämre senast. Det är nog rätt distans nu, men utgångsläget är dåligt och jag har inga segerfunderingar. Hon får nog jaga en slant denna gång.

– Rekord Amok (V4-2) är farlig de gången han får ett smyglopp och kan då avsluta riktigt bra. Han har ett bra spår, håller fin form och skall ses som en outsider.

– Zibor (V5-2) gillar jag och det är en riktig tuffing, men jag var inte alls till sin fördel i lördags och jag tror inte att han kommer till start.

– Timetobecool (V5-3) är kapabel men tar inte riktigt i som han kan. Han känns fin och vi kommer nog att prova med helstängt huvudlag denna gång. Om han inte galopperar så tycker jag att han skall passas, säger Daniel Wikberg.

Stefan Arvidsson

– Axl Brown (V4-4) var bra vi seger från dödens på Solvalla och var bra som trea senast också, men var missgynnad av en dålig bana. Han har fin styrka och är rätt snabb också. Han måste ses med chans om det klaffar på vägen!

– Michelle J.F. (V5-1) var mycket bra vid seger på Bergsåker i november och kan en hel del. Hon jobbar nu bra, men är dock nervig så vi får ta det piano från början och köra till slut.

– Lyckans Star (V5-3) gillade inte banan senast som var dålig i snöovädret, men gjorde det ändå bra. Han är rätt så startsnabb och räknas tidigt.

– Carhu (V5-3) har strulat till det för sig, men jag håller honom egentligt högt. Han kändes fin senast och mådde bra av genomköraren. Kapabel om han sköter sig, men jag tycker i första hand att det är en platschans, säger Stefan Arvidsson.

Peter Eriksson

– Haga Bruden (V4-1) är en toppenhäst som jag håller högt. Hon brukar gå bra direkt efter uppehåll och jag har goda förhoppningar om att vara med i segerstriden.

– Prince Demi (V4-4) kändes jättefin senast men bröt in lite i den första kurvan och galopperade. Nu är utgångslägets svårt så vi får smyga med till en slant.

– Min egen Sassa Will (V5-3) har varit ute i riktigt tuffa sällskap och har gjort det bra. Härifrån skall vi kunna hitta en bra position då hon är startsnabb och okomplicerad. Jag tror på en vettig segerchans.

– Järvsömolla (V5-4) såg jag vid segern och hon såg riktigt fin ut. Hon dyker nog upp där framme om hon är felfri, säger Peter Eriksson.

Se även intervjuer via https://www.atg.se/V4/tips då det kommer att komma in under dagen.

V4-analysen

Jag tror att Haga Bruden är hästen att slå i V4-öppningen. Hon brukar vara vass efter vila och för utan större tvekan tipset. En chansspik för den modige! Calle Cornelius avslutade visslande vid det senaste besöket och kan överraska. Fantom är mycket bättre än vad många tror, men strular ofta till det för sig. Edbest är favorit och kan tänkas, men jag tycker att motståndet är tuffare denna gång. Quality Tilly är given som förstahäst, men kort distans är inte hans likör riktigt och han är en väldigt stor favorit just nu. Jag provar med att gardera upp med Västerbofeelsofine, Rekord Amok, Bionacle Man, Fernando och Jack Zon.

Fungerar Husnäs Elving tror jag att han leder hela vägen i V4-3, men det finns flera bra motståndare invändigt som bör streckas. Det är fina hästar på tillägg också, men de på start håller fin klass och det är svårt att runda dem. Jag spikar Axl Brown i V4-finalen! Han är riktigt vass för klassen, Stefan Arvidsson låter uppåt och Rikard N Skoglund vinner ju ett och annat lopp för närvarande….

V4-förslaget 210 rader

Avd.1: 1, 4, 6, 7, 8, 9, 15 res. 13, 12

Avd.2: 1, 3, 5, 7, 8, 10 res. 11, 9

Avd.3: 2, 3, 4, 5, 6 res. 14, 12

Avd.4: 9 Axl Brown res. 8, 12

Lycka till!

 

 

 

 

Title