Falkarnas Matilda Kålen nominerad till fint pris

Niclas Lidström

För fjärde året i rad utses ”Årets fan” av spelbolaget Unibet. I år är Matilda Kålen, Falkarna nominerad. Matilda är en av tio finalister och ”Årets fan” utses i slutet av december av en jury där bland annat Glenn Hysèn är ordförande.

I år var intresset för att nominera hängivna fans till ”Årets fan” större än någonsin, totalt 220 namn kom in och nu har alltså tio finalister tagits ut och däribland finns Matilda Kålen med.

I år uppmärksammas dessutom Årets föreningshjälte, ett pris som syftar till att hylla alla ideella krafter som i det tysta ser till att klubbar och föreningar hålls vid liv. Syftet med initiativet Årets fan är att lyfta fram och hylla alla hjältar som bidrar till och arbetar för ett schyst supporterskap.

För att dessutom hylla alla ideella krafter som jobbar i det tysta har initiativet i år utökats med priset Årets föreningshjälte.

– Det känns så klart superkul att bli en av tio finalister utav 220 nominerade, jag är väldigt stolt över mig själv och de andra supportrarna för ÖFK för det jobb vi gör, säger Matilda.

Matildas nominering lyder:

Matilda brinner för sitt ÖFK och hennes hjärta pumpar rött och svart. Som engagerad i ÖFK:s supporterförening Falkarna vill Matilda förändra fankulturen så att den passar för alla, hon kämpar helt enkelt för en jämlik och rättvis supporterrörelse.

På matchdagarna visar Matilda upp ett enormt engagemang då hon som klackledare eldar igång hemmapubliken på Jämtkraft Arena, vid ett tillfälle med gips och kryckor (!)

– Matilda står för en positiv och inkluderande supporterkultur. Att hon dessutom lett klacken med gips och kryckor säger väl egentligen allt om hennes engagemang för ÖFK. Hon är en klockren finalist i Årets fan 2017, säger Glenn Hysén, fotbollslegendar och juryordförande för Årets fan.

Foto: Privat

 

Title